Cum sa arati senzational. Sfaturi pentru vacanta de vara

Sambata, 17 August 2013, ora 00:00
2802 citiri
Cum sa arati senzational. Sfaturi pentru vacanta de vara

Pentru cei care-si doresc un ten proaspat si odihnit atunci cand se intorc la birou, exista cateva solutii si trucuri pentru a profita de beneficiile vacantei de vara.

Mirela Paduraru, consilier in estetica, recomanda special pentru Business24 cinci pasi simpli si eficienti, care te vor arata sa arati incredibil de bine, la finalul vacantei de vara.

Pasul 1: Foloseste zilnic pentru curatarea tenului produse hidratante

Pentru domni, un gel de curatare a tenului, imbogatit cu apa termala este suficient.

Doamnele se pot rasfata cu o demachiere spa a fetei, gatului si decolteului, zilnic, cu un lapte demachiant ultrahidratant, cu o textura foarte fina.

Cele mai bune rezultate se obtin umezind usor fata si apoi masand cu miscari usoare, circulare, in sens ascendent.

Recomand inlaturarea demachiantului doar cu dischete de bumbac 100%, usor umezite. Uscati cu un servetel de hartie si apoi tonifiati.

Pasul 2: Ingrijeste zona speciala a ochilor cu produse testate oftalmologic

Si domnii si doamnele pot folosi cu incredere creme special concepute pentru zona sensibila a ochilor, testate oftalmologic, pentru prevenirea unor potentiale probleme oculare in perioada vacantei.

Caracteristicile produsului trebuie sa se bazeze pe: hidratare, filtru solar, ingrediente naturale, lipsa parabenilor si o textura lejera.

Pentru prevenirea ridurilor dar si pentru sanatatea oculara, ochelarii de soare cu filtre uv recomandati de medicul oftalmolog sunt ideali.

Folosirea unor phytocapsule ce au in ele inglobat un ser fara parabeni, cu extracte de plante benefice pielii din jurul ochilor, aduce un plus de ingrijire zonei.

Si sa ne amintim de cel mai simplu truc de ingrijire, vechi de pe vremea bunicii: doua felii reci de castravete bio aplicate pe pleoape 20 de minute hidrateaza si relaxeaxa zona ochilor.

Pasul 3: Foloseste cremele adecvate

Daca vacanta ta este la mare si ai un ten mixt, gras sau cu tendinta acneica, o crema de matifiere sau antiimperfectiuni nu te ajuta.

Incearca un gommage usor saptamanal iar pentru ingrijirea zilnica foloseste geluri sau emulsii de hidratare, cu efect de normalizare a sebumului si porilor.

Cat priveste protectia solara, opteaza pentru textura gel sau emulsie, in locul celei crema.

Daca ai un ten deshidratat sau alipic, incearca varianta bio a masajului facial cu ulei de argan organic, ulei de samburi de struguri presat la rece, ulei de avocado, ulei de susan.

Rasfata-te seara cu aceste masaje, iar peste zi, sub crema de protectie aplica fara rezerve un ser hidratant.

Evita sa folosesti ziua, pe perioada verii, produse care contin: vitamina A, vitamina E, alfahidroxiacizi, acid kojic (au actiune fotosensibilizanta).

Pasul 4: Relaxeaza-te cat poti de des cu masaje corporale si masti faciale de hidratare

Chiar daca mastile ti le poti prepara si acasa, parca e mai placut sa stii ca se ocupa cineva de rasfatul tau. Eliminarea tensiunilor din corp, relaxarea musculaturii fac minuni cand vine vorba de un aspect proaspat si odihnit al tenului.

Incearca masti faciale de hidratare, masti thalasso, masajul de relaxare si evita tratamentele faciale cu retinol, vitamina C, de depigmentare, microdermoabraziunea si peeling-urile chimice pe perioada verii.

Si, neaparat, cand revii din concediu, in seara dinaintea intoarcerii la birou, rasfata-te cu un masaj cu miere de 20-30 minute pe care il poti efectua fara grija la tine acasa. Clateste mierea, pulverizeaza apa termala si vei avea o piele fina ca de bebelus.

Pasul 5: Vrei o schimbare progresiva de imagine?... In timpul vacantei o poti face!

Daca vrei sa trisezi un pic, poti sa efectuezi cateva dintre etapele schimbarii progresive de imagine in timpul vacantei.

La intoarcerea la birou toata lumea va presupune ca noul tau look e datorat lipsei stresului si relaxarii din vacanta.

Printre trucurile care ajuta extraordinar la imbunatatirea imaginii pot fi:

Designul sprancenelor la un specialist si consilierea privind intretinerea lor.

Albirea danturii sau pur si simplu un periaj profesional la medicul stomatolog.

Blefaroplastia - operatia de indepartare a pliurilor de piele de pe pleoape (sau a saculetilor de grasime) ce dau ochilor un aspect trist si obosit. Un medic foarte bun, cu experienta, va face sa arati cu 10 ani mai tanara, in doar 30 de zile.

Umplerea de riduri cu acid hialuronic prin injectare (la peste 35 de ani) sau prin protocolul noninjectabil de ingrijire a pielii cu oxigen hiperbaric Intraceuticals, folosit de vedetele de la Hollywood, potrivit la orice varsta.

O schimbare progresiva de imagine reusita este atunci cand ceilalti observa ca arati mai bine, dar nu pot spune concret in ce constau schimbarile.

Reusita imbunatatirii imaginii depinde de consilierea estetica adecvata, specialistii care se ocupa de tine, simtul masurii, evitarea exceselor (prea mult botox, prea mult acid hialuronic, prea multe operatii, prea mult machiaj, dinti prea albi).

Pentru persoanele care doresc sa-si efectueze "imbunatatiri" majore si sa se intoarca la birou fara sa dea explicatii cu privire la ele, recomand designul sprancenelor, o culoare si o coafura noua, insotite de accesorii vii, tineresti, care atrag atentia.

Mirela Paduraru

Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

#ingrijire ten vacanta, #ingrijire piele vara, #schimbare progresiva imagine , #Frumusete