Cum sa alegi frumusetea, fara sa-ti pui in pericol sanatatea - Interviu cu Aurelia Dumitru

Luni, 11 Iulie 2016, ora 00:00
4309 citiri
Cum sa alegi frumusetea, fara sa-ti pui in pericol sanatatea - Interviu cu Aurelia Dumitru

Vrei sa te ingrijesti, sa te aranjezi si sa fii frumoasa, dar nu stii ce produse sa folosesti? In primul rand, citeste cu atentie eticheta, ai grija la chimicale si cauta produse organice, cat mai simple si mai prietenoase cu organismul.

Afla de la Aurelia Dumitru, inginer chimist si director general al Centrului de Frumusete Organica Global Wellness System, care sunt solutii tale, daca vrei sa-ti pastrezi ritualurile de infrumusetare, dar si sa ai in acelasi timp grija de sanatate folosind produse cat mai sigure si mai naturale, de calitatea superioara certificata si verificata, dintr-un interviu acordat Business24.

Intr-o lume in care cosmeticele sunt nelipsite din geanta oricarei femei, chiar este posibil sa ne pastram un aspect impecabil fara sa ne sacrificam sanatatea?

Sigur ca da, solutii exista mereu! Important este sa ne dorim sa facem o schimbare in viata noastra, sa fim informati si sa alegem achizitiile responsabile.

Cunosc persoane care isi sacrifica sanatatea zilnic folosind sampoane de par cu o lista imensa de substante chimice, atat pentru ele cat si pentru copii, desi consecinta e aceeasi zilnic si anume inrosirea ochilor, descuamarea scalpului, fire de par electrizate.

Poate ca ar trebui sa nu mai fim indolenti si sa constientizam ca in epoca aceasta a consumerismului trebuie sa alegem cu ratiunea cu care suntem inzestrati.

Toxine gasim la tot pasul, nu numai in geanta de cosmetice, ci si in alimente, in haine. De aceea la Global Wellness System am ales sa oferim produse sigure si de calitate superioara, tocmai pentru a proteja sanatatea clientilor noastri.

Cum putem face asta?

Cand vorbim de aspectul si sanatatea femeii, la GWS Organic Beauty Center & SPA pornim de la calitatea produselor cosmetice folosite, fiind totodata o garantie a muncii noastre.

Acum industria cosmetica organica protectiva ne permite sa nu mai facem sacrificii atunci cand ne dorim un aspect ingrijit.

Adevarata frumusete este doar cea naturala, de aceea am creat noul concept de abordare protectiva a ingrijirii, inclusiv pentru uz profesional, cu produse la cel mai inalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert si USDA Organic, standardele de referinta in garantia calitatii.

Alternativele protective de infrumusetare, cu impact favorabil asupra sanatatii noastre si ecosustenabile reprezinta viitorul in industria frumusetii.

Ce isi poate dori mai mult clienta, dar si stilistul, decat protectie maxima (fara amoniac, fara PPD sau resorcinol), acoperire perfecta a parului alb, mentinerea culorii pe termen lung (antioxidantii organici din formula stopeaza oxidarea si radicalii liberi), hidratarea avansata (NMH factor natural de hidratare cu ingrediente vegane), deschiderea blanda a cuticulei cu complexul aminoorganic, restructurarea parului cu aminoacizi fara gluten din proteina de orez, ingrijire, curatare si tratament cu produse certificate GREEN SALON.

Pentru a acoperi toate necesitatile celor interesati sa se protejeze oferim pe langa gama organica de colorare si ingrijire pentru uz profesional in saloane - Mastey si Natulique - si gama de colorare pentru acasa - Naturigin.

De ce sa alegem produse organice sau vegane?

Industria cosmeticelor utilizeaza mii de substante chimice sintetice in produsele sale, in absolut toate, de la sampon la vopsea de par.

Probabil va intrebati care este diferenta din vegan si organic. Produsele organice se deosebesc prin cerificari obtinute, garantia calitatii. Produsul vegan inseamna ca nu prezinta ingrediente de origine animala, chiar daca a fost obtinut in mod organic.

Multe din substantele continute de majoritatea produselor cosmetice sunt folosite in industria chimica pentru curatarea aparatelor de uz industrial, de la inhibatori la vaseline.

Substantele toxice precum P-fenilendiamina (PPT), resorcina, amoniac, sulfati sunt daunatoare pentru organism, supundandu-l la procese de aparate intense, resorcina fiind una din cauzele pierderilor de sarcina si chiar a dereglarilor homonale.

De aceea suntem adeptii produselor organice si vegane, pentru ca frumusetea nu inseamna a ne pune in pericol sanatatea, cu atat mai mult cu cat exista responsabilitate si pentru bebelus in cazul femeilor insarcinate.

Cum ne putem asigura ca produsele pe care le cumparam sunt cu adevarat organice?

In primul rand, trebuie sa stim ca un produs organic este in primul rand certificat, acest lucru fiind o garantie a calitatii, spre deosebire de un produs declarat natural, care nu este atestat in nici un fel din punct de vedere legal.

Un produs organic apare intotdeauna insotit de etichete semnalizatoare, iar cele care nu prezinta, sunt departe de ceea ce promit a fi.

Atunci cand cumperi un produs organic, firma producatoare isi asuma ca acesta nu a fost tratat chimic, ca a fost produs sub reguli igienice stricte, fara pesticide si fertilizatori si fara organisme modificate genetic.

ECOCERT, USDA Organic, Green Salon, HACCP sau TUV sunt doar cateva exemple ale acestor tipuri de certificari.

Termenul de "natural" in schimb a fost printre primele concepte de marketing induse pe piata odata cu semnalele autoritatilor asupra populatiei de a avea un stil de viata mai sanatos.

Un produs natural este acela care contine ingrediente naturale, dar pana la urma si formaldehida poate fi inclusa in compozitia produselor cosmetice in stare naturala si este nociva pentru corpul nostru.

30% dintre ingredientele continute de un produs natural cosmetic sunt sintetice, pentru a mentine termenul de valabilitate de aproape 1 an si pentru a anahila efectul bacteriilor.

Academia GWS Organic Beauty Center distribuie in Romania brandurile organice pentru colorare, tartamente si ingrijire profesionale, certificate cu Ecocert, USDA Organic si Green Salon: Natulique, Mastey, Lisfactor Paris, Naturigin, Dermorganic ce fac parte din conceptul de Frumusete Organica Certificata.

In plus, va pot da ca exemplu brandul Natulique din Danemarca, ce ofera un concept complet de ingrijire si colorare cu cele mai protective produse organice, primele produse profesionale certificate cu Ecocert si USDA Organic.

Un continut de peste 98,02% ingrediente organice certificate trateaza parul odata cu colorarea si regenereaza scalpul sensibilizat, fiind un antiaging avansat pentru firul de par.

Vopsea care nu cauzeaza alergii sau sensibilizarea scalpului, fara amoniac, fara PTD, fara DEA, fara TEA, singura pudra fara amoniac, fara PPD, fara Resorcinol! Produsele Natulique sunt netestate pe animale, ambalajele sunt din materiale reciclabile, produsele de styling sunt pe baza de gaz propelant BIO DME derivat 100% din deseuri de biomas, iar productia are la baza de energie eoliana, intregul concept fiind unul ecosustenabil.

Ce inseamna faptul ca un produs este certificat USDA Organic?

Cand produsele ambalate indica faptul ca sunt "facute cu ingrediente organice", referindu-se la un ingredient specific sau un grup de alimente, acestea trebuie sa contina minim 70% ingrediente organice, iar ingredientele non-organice ramase sa nu fie produse prin practici interzise (cum ar fi modificarea genetica), dar pot include substante care altfel nu ar fi permise intr-un produs 100% organic si nu vor putea avea sigla USDA Organic.

USDA Organic este cel mai inalt standard pe care il poate obtine un produs din punct de vedere al compusilor, fiind o garantie a calitatii, in special in cazul vopselurilor vegane.

Academia GWS Organic Beauty Center & Spa este in asentimentul celor care doresc o viata cat mai indepartata de produsele chimice, de aceea in cadrul centrului de infrumusetare vei avea acces la tehnici non-invazive de colorare a firului de par.

De exemplu, produsele Dermorganic si Mastey sunt pentru uz profesional, fiind certificate Geen Salon, 100% vegane si gluten free.

Ca si elemente definitorii, produsele nu sunt testate pe animale, pe baza de vitamine si antioxidanti precum extractul din sambure de strugure, de seminte de floarea soarelui, ulei de argan si masline certificate, iar aminoacizii din orez avand rolul de reparare si reconstructie a parului.

Cum arata viitorul in industria frumusetii? La ce sa ne asteptam?

Este o surpriza si pentru noi viitorul, pentru ca cercetarile in domeniul de beauty sunt din ce in ce mai dese si mai relevante.

Daca in 2016 colorarea cu vopsea vegana nu mai este un subiect tabu, in anii urmatori ne asteptam la tehnici antiimbatranire avand la baza tot efectul miraculos al naturii.

Ne intoarcem la natura intr-o epoca a tehnologiei ultra-avansate. Alternativele protective de infrumusetare cu impact favorabil asupra sanatatii noastre si ecosustenabile reprezinta viitorul in industria frumusetii.

Chiar este posibil sa ne facem parul "permanent" sau sa-l indreptam pentru o perioada mai lunga de timp fara sa afectam drastic firul de par si scalpul? Spuneti-ne mai multe despre aceasta solutie.

Da, puteti uita de existenta ondulatoarelor care distrug parul sau a placii de indreptat, gratie noii tehnologii Digital Curl de la Lissfactor Paris. Uleiurile naturale redau vitalitatea parului sub actiunea lui Digital Curl, cu actiune interna in structura parului.

In ideea de permanent clasic, buclele sunt evidentiate doar atunci cand parul este ud si dispar cand se usuca. Ei bine, in cazul tratamentului amintit, buclele sunt evidentiate chiar cand parul este uscat. Revolutionar, nu?

In ceea ce priveste indreptarea parului, aici avem iar o noutate exclusivista in domeniu - este vorba de Lissfactor Paris, mai precis gama Lissage Japonais fiind un tratament de indreptare permanenta cu efect intre 6 si 8 luni, fara sa fie necesara utilizarea feohnului si a periilor de indreptat si care nu contine toate substantele absolut nocive din tratamentele clasice existente pe piata.

Ce v-a determinat sa cautati si sa aduceti in Romania astfel de solutii? Sunteti pasionata de infrumusetare? Sau, pur si simplu, ati observat o cerere crescuta pentru frumusetea naturala din partea clientelor?

In primul rand nevoia de produse de calitate pentru femeia moderna. Ne putem uita la statisticile de cancer si cresterea incidentei cancerului de san in Romania.

Pasiunea pentru chimie si fizica pot spune ca este una mai veche cu care am crescut si careia ii datorez ceea ce cunosc acum.

Centrul de Infrumusetare Organica a luat nastere din dorinta de ma implica in sanatatea oamenilor, de a veni cu o alternativa, o solutie daca vreti impotriva tuturor chimicalelor ce ne ameninta sanatatea.

Am observat ca tot mai multe mame aduc pe lume copii cu malformatii sau deja bolnavi. Daca acum nu luam masurile de precautie, cand o vom face?

Ma bucura foarte mult ca si in tara noastra acest trend de a manca mai curat, de a duce per total o viata mai curata ia amploare. E semn ca incepem sa lucram la calitatea vietii noastre.

In plus, aduceti ca un element de noutate in Romania sistemul de scanare a scalpului si a firului de par pentru a evalua cat mai corect nevoile clientei. Cum functioneaza acesta? Ce fel de informatii ofera?

Este vorba de un aparat prin care putem vizualiza ca si cand ne-am uita la microscop calitatea scalpului. Astfel, in functie de zona pe care aplicam camera, putem sa vedem daca scalpul este sanatos sau nu, calitatea firului de par si de aici sa recomandam si tratamentul personalizat in functie de necesitati.

Ati creat un centru de frumusete, recuperare si medicina integrativa. Ce planuri mai aveti in acest sens?

Lumea se schimba si noi, odata cu ea. Comportamentul nostru actual incurajeaza pe cel al generatiilor viitoare, iar cel mai important este ca acestea sa inteleaga nevoia de a nu ne indeparta de natura, ci din contra, sa traim in armonie si binecuvantare.

Tehnologiile noi din domeniul cosmeticii ne ajuta sa intelegem mai bine principiile naturii, de exemplu cum proteina de orez poate conserva mai bine culoarea vopselii decat amoniacul.

Suntem in permanenta la curent cu tot ceea ce apare nou pe piata, cu descoperirile stiintifice si avem increderea ca vom reusi ca si pana acum sa oferim romanilor oportunitatea de a putea beneficia de servicii de infrumusetare organica si protectiva la cele mai inalte standarde, precum si in alte tari occidentale.

Ce sfaturi aveti pentru femeia moderna, care nu doreste sa renunte la ritualul sau de frumusete, dar care stie cat de importanta este sanatatea?

Sfatul principal este sa isi creeze o lista cu toate substantele nocive care ii ameninta sanatatea de la A la Z si sa o poarte cu ea la cumparaturi, sa citeasca cu atentie etichetele produselor si sa caute mereu calitatea data de certificarile mai devreme aminite.

De multe ori, din lipsa de timp, luam din raft un produs despre care avem o recomandare sau despre care am auzit ca ar fi bun. Nu este mereu asa, de aceea recomand citirea etichetelor.

Global Wellness System reprezinta un concept lansat in Romania in 2014 si implementat ca un centru model cu mai multe departamente: un centru de excelenta in domeniul recuperarii si de medicina integrativa cu abordare holistica in preventia, recuperarea si mentinerea sanatatii, un centru organic de infrumusetare GWS Organic Beauty Center, o academie pentru promovarea produselor profesionale organice de colorare si ingrijire din portofoliu catre saloane si un Departament de Promovare, Vanzare si Distributie a produselor si tehnologiilor din portofoliu in calitate Distribuitor autorizat pentru Romania.

#Global Wellness System, #cosmetice organice, #cosmetice vegane , #Frumusete