Dr. Oana Spanu: Cum redai tineretea mainilor tale

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:00
2699 citiri
Dr. Oana Spanu: Cum redai tineretea mainilor tale

Mainile tradeaza cel mai repede trecerea timpului, iar daca nicio crema hidratanta nu te mai multumeste, Business24 iti propune sa incerci ceva nou: injectiile cu acid hialuronic. Ele functioneaza la fel de bine in cazul mainilor ca si in cazul decolteului sau tenului.

Orice zona cu deficit de volum generat de procesul de imbatranire se poate corecta prin umplere sau rehidratare cu acid hialuronic, spun specialistii. Desigur, asta include si mainile, cea mai importanta carte de vizita a ta.

"Dosul mainii, decolteul, ridurile de pe gat se pot trata cu acid hialuronic si cocktail-uri de vitamine si minerale, cu efect antioxidant pentru un aspect proaspat si plin al pielii", explica Dr. Oana Spanu, medic specialist dermatolog, pentru Business24.

Procedurile de injectare sunt rapide si nedureroase, intrucat se aplica o crema anestezica mai intai. In plus timpul de recuperare este de doar cateva ore, cel mult o zi, iar rezultatele se pot mentine de la trei luni pana la 1-2 ani.

Cum iti dai seama ca pielea ta incepe sa imbatraneasca

Odata cu trecerea timpului pielea isi pierde din capacitatea de hidratare, devine tot mai uscata, apar riduri fine, pete pigmentare, capilare vizibile. Toate astea se intampla pentru ca lipidele si proteinele isi reduc sinteza, spune medicul dermatolog.

Daca nu actionezi din timp, pielea se va subtia, isi va pierde din elasticitate, isi va pierde capacitatea de aparare, iar asta creste predispozitia catre infectii.

Ce e de facut?

Desigur, pe langa ingrijirea zilnica adecvata tipului tau de piele, nutritia echilibrata imbogatita cu antioxidanti, protectia solara si renuntarea la fumat, exista o multitudine de terapii de regenerare si reintinerire a pielii.

Optiunile pornesc de la tratamente noninvazive cu lumina laser si ajung pana la refacerea volumelor pielii cu substante de umplere de ultima generatie, similar celor pe care le produce organismul in mod natural la in primii 30 ani de viata.

"Terapiile LASER de tip Nd-YAG, Infrared Light, Erbium-YAG pot sterge petele pigmentare, ridurile, cicatricile create de acnee, pot topi vasele sangvine vizibile, diminueaza semnificativ porii dilatati si pot reda tenului suplete, textura fina si stralucire", spune Oana Spanu.

Solutiile difera, in functie de zona pe care vrei sa o "salvezi": exista substante cu proprietati speciale pentru redarea volumului buzelor, al pielii de pe maini, precum exista si substante speciale pentru zona dintre nas si buze, pometi sau cearcane.

Cel mai important este sa apelezi la un un medic cu experienta in astfel de proceduri, pentru a beneficia la maxim de avantajele lor. Altfel, exista riscuri cu care nu vrei sa te confrunti: arsuri, sangerari, infectii, volumizare exagerata sau asimetrii, spune expertul.

Cum rehidratezi pielea, fara durere

Cele mai neinvazive si complet nedureroase proceduri sunt terapiile laser tip Nd-Yag pentru regenerarea pielii terne, deshidratate, cu pori dilatati, riduri si pete pigmentare, te asigura medicul dermatolog Oana Spanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#injectii acid hialuronic maini, #tinerete maini, #Oana Spanu medic dermatolog , #Frumusete