Cosmetica viitorului: De la bio la hi-tech, cu un specialist in estetica

Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00
3676 citiri
Cosmetica viitorului: De la bio la hi-tech, cu un specialist in estetica
Foto: Mirela Paduraru (Arhiva personala)

Cosmetica viitorului se imparte intre doua mari ramuri: "high tech" si "reintoarcerea la natura". Cea dintai include si chiar cosmeto-genetica: produse care pot actiona asupra genelor responsabile de tonusul pielii.

Cea de-a doua tendinta este de a ne concentra pe calitatea ingredientelor naturale si un stil de viata sanatos.

Cu toate acestea, succesul depinde de echilibrul dintre aceste doua tendinte, dar si de colaborarea cu un specialist in domeniu, sustine Mirela Paduraru - Consilier in estetica / Trainer cosmetica & machiaj profesional.

In primul rand, am vrea sa ne spuneti cateva motive pentru care avem nevoie de consiliere estetica.

Consilierea estetica de calitate, personalizata in functie de nevoile fiecaruia, aduce beneficii majore aspectului fizic sau imaginii. Ca si in afaceri, este bine sa ne informam temeinic inainte de a actiona si sa obtinem maxim de beneficii cu minim de efort. Cu atat mai mult atunci cand este vorba de fata sau de corpul nostru.

Sfatul unui specialist in domeniu este de obicei binevenit, tocmai pentru a evita situatiile in care sa fim victimele unor erori sau "cobai" pentru anumite proceduri estetice, incorect efectuate sau absolut inutile.

Avantajele serviciilor de consiliere estetica pot fi: imbunatatirea propriei imagini, o mai mare incredere in fortele proprii, respectul si siguranta de sine, o stare de bine interioara si, nu in ultimul rand, admiratia si complimentele celor din jur.

E suficienta o sedinta de consiliere in care sa ne fie identificate principalele probleme si solutii sau vorbim de o relatie apropiata intre pacient si specialist, precum in cazul relatiei pacient-psiholog?

Depinde de situatie. Tinand cont ca o mare parte din persoanele pe care le consiliez activeaza in domeniul business, am cunoscut persoane extrem de informate, foarte organizate si pragmatice, cu o capacitate de analiza si sinteza iesita din comun.

Aceste persoane doar au verificat daca schema lor de ingrijire cotidiana si profesionala este corecta, daca au o forma adecvata a sprancenelor in functie de fizionomie, varsta, personalitate si natura activitatii pe care o desfasoara si daca este necesar sa imbunatateasca ceva.

Cu aceste persoane ma vad mai rar, cam o data la 3-6 luni, discutiile sunt stricte si la subiect, dar le multumesc pe aceasta cale ca mi-au recomandat serviciile altor persoane din anturajul lor.

In general, pentru identificarea anumitor probleme si gasirea solutiilor, dar si pentru o schimbare progresiva de imagine este necesara o anumita perioada de timp.

Ne putem vedea o data la doua saptamani sau o data pe luna, timp in care persoana din fata ta poate vorbi despre lucruri personale, intime, iti acorda incredere si iti poate povesti amanunte din viata sau probleme de sanatate, afective care au marcat-o.

Si atunci, da, se poate asemana oarecum cu relatia pacient - psiholog sau se pot crea relatii mai apropiate.

Ce presupune aceasta consiliere estetica?

In cadrul sedintei se pot solicita sfaturi de specialitate cu privire la: schema de ingrijire cotidiana, produsele de cosmetica sau machiaj pe care le foloseste in mod curent, tratamentele profesionale pe care le efectueaza, modalitati de imbunatatire a imaginii sau chiar se poate solicita un plan pentru o schimbare progresiva de imagine.

Care sunt cele mai comune probleme pe care le au doamnele care apeleaza la dumneavoastra pentru consiliere?

Nevoia de schimbare in bine si imbunatatirea imaginii sunt principalele motive care stau la baza solicitarii serviciilor de consiliere estetica de catre doamne.

Problemele comune sunt generate de lipsa unor specialisti triplu calificati, cu experienta in cosmetica, machiaj si designul sprancenelor care sa le consilieze corect si echidistant, fara a introduce agresiv strategii de marketing pentru a promova exclusiv anumite tehnici sau produse cosmetice.

Doamnele si-ar dori ca specialistul lor in cosmetica faciala sa le ofere servicii de calitate, sfaturi pertinente cu privire la schema de ingrijire pentru acasa, sa le creeze si mentina o forma frumoasa, armonioasa a sprancenelor, sa le faca recomandari cu privire la ingrijirea si remodelarea corporala, sa le dea sfaturi cu privire la machiajul care li se potriveste in functie de fizionomie si ocazie, precum si a produselor de machiaj care li se potrivesc.

Problemele comune pe care le intalnesc sunt: tratamente cosmetice inadecvate, sprancene distruse sau "machiate semipermanent" complet gresit, scheme de ingrijire cotidiana cu produse cumparate la intamplare sau impulsiv din farmacii sau duty free-uri, produse de machiaj nepotrivite care generau acnee si probleme ale pielii, operatii estetice inutile...

Si barbatii apeleaza la consiliere estetica? Daca da, care sunt "problemele" lor?

Da! Si barbatii apeleaza la consiliere estetica. Mai ales cei care lucreaza in domeniul vanzarilor, asigurarilor, relatiilor publice, sunt speakeri, traineri sau succesul lor in cariera este legat de o imagine impecabila.

Pana acum am identificat nevoia de a arata bine prin prisma locului de munca, a situatiei materiale, a anturajului, dar si nevoia de a arata bine pentru a-si impresiona partenera.

Ce am remarcat cu multa surprindere este ca barbatii pe care i-am consiliat sunt foarte atenti cu pielea lor, chiar pedanti. Unii considera un fel de "indatorire de serviciu" respectarea unor reguli de ingrijire, personalizate.

Ce ma surprinde este ca barbatii din clasa politica nu investesc deloc sau suficient in imaginea lor.

Inca vad discrepante majore intre cum arata in afisele electorale, perfect prelucrati in Photoshop si cum arata in realitate.

A te imbraca bine si cu lucruri scumpe nu este suficient, daca nu ai o piele si o dantura ingrijita. Din contra, chiar se creeaza o discrepanta care evidentiaza lipsa de informatie.

Care sunt tendintele viitorului, in materie de estetica?

Am identificat doua tendinte: "high-tech" si "reintoarcerea la natura".

Tendinta "high-tech" se bazeaza pe aparatura din ce in ce mai performanta si tehnologie nanomoleculara, prin care se obtin produse cosmetice cu efect imediat, spectaculos.

La ultimul seminar de pregatire profesionala de la Institutul Ericson Laboratoire Paris, am invatat chiar despre cosmeto - genetica. Imaginati-va un produs care, prin intermediul anumitor principii active, poate actiona asupra a 14 gene responsabile de tonusul si fermitatea pielii...

Varianta naturala depinde de calitatea ingrendientelor naturale, daca sunt sau nu bio, de frecventa utilizarilor si de un stil de viata sanatos.

Totusi cred ca succesul depinde de echilibrul intre aceste doua tendinte, de evitarea exceselor, de o viata sanatoasa si armonioasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consilier estetica, #Mirela Paduraru consilier estetica, #de ce ai nevoie de consilier , #Frumusete