Conturul, secretul unui machiaj reusit. Invata-l de la specialisti

Sambata, 17 Mai 2014, ora 00:00
4256 citiri
Conturul, secretul unui machiaj reusit. Invata-l de la specialisti

Contureaza-ti fata prin machiaj, indiferent daca e vorba de o iesire la cina sau machiajul rapid de dimineata. Ai nevoie de un iluminator, un fond de ten bun, pudra matifianta, un bronzer si un strop de blush in obraji.

O fata conturata bine pare mai tanara, mai ferma, si mai placuta in ochii partenerilor de discutii si negocieri.

Din fericire, insa, conturul fetei nu mai este o tehnica detinuta doar de make-up artisti, sustine Andreea Anton, specialist si trainer de automachiaj in cadrul SLA Paris.

"Unul dintre cele mai de efect trucuri, folosit atat de makeup-artisti cat si de femei in viata de zi cu zi, este conturarea fetei. Aceasta tehnica te ajuta sa iti pui in valoare trasaturile deja existente, dar are si avantajul de a subtia fata", explica Andreea Anton.

Make-up artist-ul a raspuns provocarii Business24 de a-ti impartasi trucuri de conturare a fetei care sa indeplineasca trei criterii de baza: sa nu fie scumpe, sa nu dureze mult si nici sa nu fie prea dificil de pus in practica.

1. Aplica iluminator din belsug, nu doar sub ochi asa cum o face toata lumea, ci si in acele locuri care au nevoie de o radiere subtila. Linia mediana a nasului, barbia, pometii si buza superioara sunt cele mai indicate zone pentru iluminare.

2. Alege un fond de ten bun, sau o crema BB, potrivita tipului tau de ten. Intotdeauna baza de makeup trebuie sa contina SPF, pentru a evita petele de soare si aparitia ridurilor fine.

3. Pudra matifianta este absolut necesara in orice tip de machiaj, pentru ca un look luminos si un ten lucios sunt doua lucruri total diferie. Foloseste si o pudra sidefata pe pometi, pentru un "glow" demn de revistele de specialitate.

4. Urmatorul pas este aplicarea de bronzer, pentru a crea efectul de adancime. Partea de jos a pometilor, linia fina a maxilarului si tamplele sunt zonele in care umbrele vor face minuni. Bronzerul trebuie intins foarte bine, altfel va crea impresia de "pata".

5. Aplica un strop de blush colorat in obraz, pentru un surplus de prospetime. In cazul in care ai un ten gras, putina pudra la final va asigura o rezistenta de lunga durata a machiajului.

Iata si alte produse pe care specialistul ti pe recomanda, pentru machiajul de zi cu zi

Foto: Anticearcan - 85 de lei - Cu un continut ridicat de colagen si Vitamina E, acest produs confera luminozitate si o corectie perfecta

Foto: Creion corector - 65 lei - Creat pe baza de unt de cocos, acest creion acopera orice imperfectiune a pielii

Foto: Pudra compacta - 145 lei. Formula micronizata pentru o textura extrem de fina, acoperire exceptioanala si iluminare pentru un rezultat natural

Foto: Sidef - 65 lei. Confera stralucire si iluminare machiajului. Poate fi folosit direct pe piele sau peste alte farduri

Conturarea fetei este tema urmatorului seminar tinut de Andreea Anton, trainer SLA Paris, miercuri, 21 mai, de la ora 18.00, la sediul SLA Paris din Str. Emanoil Prombaru, nr. 58. Pentru doritoare, inscrierile se fac la adresa adina.antonie@slaromania.ro

#cum conturezi fata, #seminar automachiaj, #seminar contur fata, #Andreea Anton SLA Paris , #Frumusete