6 produse cosmetice in care merita sa investesti

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 17:56
472 citiri
6 produse cosmetice in care merita sa investesti
cosmetice FOTO: shutterstock.com

Femeile in general cheltuiesc foarte multi bani pe produse de ingrijire si pe cosmetice. Realitatea este aceea ca nu intotdeauna stiu si care sunt cele mai bune produse pentru tipul lor de ten, sau pentru micile imperfectiuni pe care le au. Nu intotdeauna au nevoie de produse scumpe sau de foarte multe produse. Decat foarte multe produse ieftine si de calitate indoielnica mai bine cateva produse de baza, dar de calitate superioara. Exista cateva produse de calitate in care este bine sa investesti. Iata care sunt acestea:

Masca de fata hidratanta

Daca nu folosesti deja o masca de fata hidratanta in rutina de ingrijire ar trebui sa o incluzi cat mai repede posibil. Poti opta si pentru o masca exfolianta, dar foarte necesara este mai ales o masca hidratanta. Trebuie sa fii foarte atenta la ingrediente, pentru ca masca sa nu-ti irite fata. Citeste ce contine si tine seama de tipul tau de ten.

Este bine sa stii ca fondul de ten nu se poate aplica foarte bine daca ai porii incarcati si dilatati. Cel mai bine ar fi ca pielea sa fie neteda si curata atunci cand aplici fondul de ten. O idee foarte buna ar fi aceea sa investesti intr-o masca si un scrub de calitate, pentru ca au o textura fina, curata fata in profunzime si lasa o piele neteda pe care se poate aplica fondul de ten foarte bine.

Anticearcan

Anticearcanul este foarte important, dat fiind faptul ca stilul nostru de viata este foarte activ si cel mai probabil cu ore de odihna insuficiente. Este recomandat sa utilizezi un anticearcan de calitate superioara, indiferent de cost, pentru ca zona ochilor nu numai ca este foarte sensibila, dar este si foarte solicitata (clipim tot timpul, cu exceptia orelor de somn, stam cu ochii foarte mult timp in ecrane de televizor, tablete, computere, telefoane, ochii nostri sunt foarte solicitati). Un bun anticearcan nu scoate in evidenta uscaciunea si nici liniile fine din jurul ochilor.

Fond de ten

Cele mai multe femei folosesc fondul de ten in fiecare zi. Tocmai de aceea, este indicat sa investesti intr-un produs de calitate. Ai nevoie de un fond de ten care sa-ti faca tenul luminos si sa-l intinereasca. De asemenea, un fond de ten bun nu-ti incarca fata, ar trebui sa fie rezistent (sa dureze pe tot parcursul zilei) si sa acopere imperfectiunile. Nu opta pentru produse mate, pentru ca acestea accentueaza uscaciunea si ridurile, alege un produs cu aspect natural.

Serum

Serumul este foarte important in rutina de ingrijire de fiecare zi, pentru ca este bogat in ingrediente active, are proprietati de hidratare, de reparare si antiaging. Poti opta pentru un serum care sa rezolve strict o problema, sau mai multe probleme.

Este recomandat sa folosesti si un alt produs foarte eficient: ser facial pe baza de vitamina C, pentru ca vitaminizeaza tenul, il face mai luminos.

Crema hidratanta

Crema hidratanta este un alt produs care nu ar trebui sa lipseasca din trusa de ingrijire. Intotdeauna trebuie sa alegi crema hidratanta in functie de tipul de piele pe care il ai, de exemplu, daca ai tenul uscat trebuie sa optezi pentru o crema care sa ofere hidratare vreme mai indelungata, iar daca ai tenul gras trebuie sa alegi o crema usoara care nu contine uleiuri. De asemenea, daca ai pielea sensibila, nu alege creme care contin alcool sau parfumuri, pentru ca ai interesul sa previi aparitia inflamatiilor si a eruptiilor cutanate.

Este important sa retii ca la un moment dat va fi necesar sa folosesti doua creme hidratante, una de zi si una de noapte. De asemenea, pentru ca o crema hidratanta este foarte importanta pentru tenul tau, este indicat sa alegi produse calitativ superioare.

Crema de corp

Uneori acordam atentie tenului, dar neglijam pielea corpului, desi crema pentru corp ar trebui sa faca parte din ritualul nostru de ingrijire. Ai nevoie de o crema cu un grad sporit de hidratare, pentru ca vrei ca pielea sa aiba un grad de elasticitate ridicat si sa se mentina frumoasa, mai ales in conditiile fluctuatiei de greutate.

Atunci cand alegi produsele cosmetice esentiale pentru tine trebuie sa ai in vedere nevoile tale dar si calitatea produselor. Intreaba-te intotdeauna daca un produs iti este chiar necesar, sau ar fi bine sa folosesti banii pentru achizitionarea unui alt produs calitativ.

#frumusete, #ingrijire, #cosmetice , #Frumusete