Totul despre incaltamintea toamna-iarna 2014, cu Guban si Louboutin

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 00:00
7658 citiri
Totul despre incaltamintea toamna-iarna 2014, cu Guban si Louboutin

Incaltamintea de toamna nu inseamna numai cizme de culoare neagra, ci poate insemna chiar si un pantof alb sau unul in culoarea roz "prafuit".

In plus, in aceasta toamna feminitatea nu se mai leaga direct de un toc cui de 10 centimetri. Poti alege linistita si unul de sase centimetri, cu conditia sa fie tot subtire.

In Sezonul de toamna - iarna, 2013 - 2014, designerii propun un alb cald, cremos, denumit alb panna (precum smantana) sau milky white, un alb cu o putere magnetica ce transmite rigoare si ordine.

Pantofii albi pot fi purtati atat in combinatie cu un outfit negru, pentru o eleganta masculina, dar mai ales cu o silueta invaluita in alb din cap pana in picioare, care denota puritate, insa si intriga in egala masura.

O alta alternativa la negru pentru acest sezon este albastrul, care - in toate nuantele sale de la albastru electric la navy blue - denota misticism si eleganta, spune Marius Ion, reprezentantul brandului romanesc de incaltaminte Guban, care a intrat puternic printre jucatorii din centrele comerciale bucurestene si care impune de ani de zile standarde la nivel international.

"In acest sezon incaltamintea neagra este foarte in trend, si nu recomandam neaparat ca doamnele sa o inlocuiasca, ci sa indrazneasca sa poarte si alte culori care pot accesoriza perfect tinutele in orice moment al zilei. Prima alternativa pe care o recomandam la clasicul negru - sexy si misterios - este opusul sau, respectiv albul", explica acesta.

"Noi propunem albastrul atat simplu, cat si accesorizat cu cusaturi ton in ton, sau in combinatie cu accesorii metalice, ori cu blana neagra, avand in vedere ca blana este cea mai explicita metafora a iernii, si in "pole position" intre materialele folosite in acest sezon. Rezultatul este intotdeauna unul eclectic", spune managerul intr-un interviu acordat Business24.

Ce alte optiuni mai avem?

Alte alegeri perfecte pentru sezonul invernal sunt toate nuantele prin care natura trece toamna, de la verde la culorile pamantului, trecand prin caramel, coniac, ruginiu si pana la tonurile mai inchise de maron misterios care transforma femeia ce-l poarta intr-un veritabil personaj senzual si rece, fragil si elegant, din filmele lui Hitchcock.

Pantofii retro, de inspiratie vintage sunt practici pentru ca se potrivesc la orice tinuta, atat la petreceri si evenimente, cat si pentru un look casual.

Rozul prafuit, sau "rosa antica", sugereaza un stil chic, pretios si timid in acelasi timp. "La vie en rose" se poarta si in 2013 pentru un stil bon ton care exploateaza potentialul feminin.

Probabil ca cel mai popular trend in randul pantofilor din acest sezon, si din cel care va urma, il reprezinta textura. Va invitam sa purtati o varietate de texturi care pot fi animal print, broderii, materiale texturate sau taiate grafic.

Iubim ideea de a mixa stilul clasic cu texturi surprinzatoare. Si cum "Excess is A fashion Attitude" iar culorile puternice vor adauga o tenta luxoasa oricarui outfit, nu puteam sa nu propunem, pe langa albastru electric si un rosu - vermillon, sofisticat, regal, burgundy, sau decoratiuni pretioase, stralucitoare, cu accente bizantine, care sa scoata din anonimat orice tinuta, intr-o opulenta decorativa care-si are sorgintea in stilul Maria Stuart.

In concluzie, sezonul toamna iarna 2013-2014 propune o multitudine de abordari, insa texturile, culorile, materialele pretioase si senzatiile puternice sunt sarea si piperul acestei stagiuni.

Ce tip de pantofi le recomandati doamnelor cu o viata profesionala activa (deplasari dese, care participa la evenimente, etc) astfel incat sa poata sta comod o perioada lunga de timp, dar sa nu renunte la tocurile inalte, feminine?

Cel mai remarcabil produs Guban este un stiletto cu tocul de 9, sau 10.5 cm, al carui principal atu il reprezinta comoditatea. Daca doamnele fac parte din categoria femeilor care au mers toata viata pe tocuri si nu concep feminitatea disociata de acestea, atunci aceste femei nu au nici o problema se stea 12 ore pe tocuri. Singura conditie este ca acei pantofi sa fie de calitate, cu un calapod comod, care sa nu transforme ziua intr-un cosmar.

Pentru cealalta categorie de femei, care poarta tocuri inalte doar la ocazii speciale, le recomandam pentru activitatea zilnica o inaltime a tocului de maxim 8.5 cm, eventual un toc gros. Oricum, noi nu consideram ca doar tocurile inalte sunt extrem de feminine, deaceea in acest sezon am propus un stiletto extrem de elegant si comod pe un toc cui, metalic, de doar 6 cm, care se aliniaza ultimelor tendinte in acest domeniu.

Cat de inalt poate sa fie tocul unei femei de afaceri? Ce recomandati in aceasta toamna?

Deoarece pantofii cu platforme incep sa iasa usor din tendinte (desi nu pentru multa vreme), noi recomandam un toc de maxim 9 -10.5 cm, pentru un melanj perfect intre eleganta si confort.

Christian Louboutin a lansat recent o colectie ce poarta numele "Nude" si cuprinde pantofi din mai multe modele in cinci nuante de "culoarea pielii". Potrivit designerului, o culoare cat mai apropiata de nuanta pielii subtiaza si face piciorul mai lung "ca intr-o schita". Ce parere aveti de aceasta abordare? Ce tip de pantofi recomandati in acest sens?

Christian Louboutin este un "trend setter" in acest domeniu, si dintr-un anumit punct de vedere are perfecta dreptate. "Nude" este un clasic, ca si negrul, care nu va lipsi niciodata din garderoba nici unei doamne respectabile.

Insa cum un obiect are o forma diferita in functie de unghiul din care il privesti, la fel de relativa este si afirmatia lui Louboutin, deoarece in afara de culoare, poti exploata multe alte elemente de constructie si design care sa creeze aceeasi senzatie de alungire si in cazul unui pantof de orice alta culoare.

Asa ca nu ar trebui sa privim afirmatia aceasta intr-un sens restrictiv, ci doar ca un atu la adresa culorilor asemanatoare nuantelor pielii, insa fiecare culoare in parte exprima altceva, are o poveste interesanta de spus, si o imbracam, in functie de starea noastra de spirt din ziua respectiva.

Culorile vorbesc foarte mult despre cine suntem, iar doamnele care se remarca prin incredere si atitudine nu se tem sa poarte culori puternice.

Adeseori se intampla sa probam o pereche de pantofi in magazin, sa ne vina bine, insa la un drum mai lung, sa ne dam seama ca de fapt ne sunt mari si piciorul aluneca in fata sau, pur si simplu, ne sunt prea mici. Unde gresim?

Recomandabil este sa probam pantofii atat dimineata, dar mai ales seara, atunci cand picioarele sunt mai umflate. Problema cea mai mare nu apare atunci cand achizitionam pantofi prea mari, ci atunci cand sunt prea mici.

Daca piciorul nostru este intre numere, si pantofii nu ni se potrivesc perfect, este recomandabil sa achizitionam numarul mai mare, deoarece, in magazinele de profil, se gasesc branturi care se introduc in interiorul pantofilor, si acestia devin mai stramti.

In situatia inversa, nu exista garantia ca pantofii mici se vor lasa suficient cat sa nu ne bata. Se pot aplica diverse solutii la interior, in speranta ca se vor largi, insa procedeul nu prezinta nicio garantie, si aceste substante pot decolora mesina interioara a pantofului.

Care a fost cel mai solicitat model de pantof in ultima luna la Guban?

Stiletto cu toc de 10.5 cm si un platou mai mic, ascuns sub talpa, care face acest pantof extrem de comod, si pe care l-am oferit clientelor in foarte multe combinatii de culori si materiale.

#pantofi toamna, #culori toamna pantofi, #pantofi Guban , #Femei de afaceri