Toamna asta poarta pantofii alb-negru!

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:00
3490 citiri
Toamna asta poarta pantofii alb-negru!
Foto: ft.com

Pantofii alb-negru, intens promovati odinioara de Chanel, au redevenit o piesa de rezistenta in garderoba doamnelor.

Acestia reprezinta cea mai recenta tendinta promovata de marii designeri ai lumii pentru sezonul de toamna-iarna. Desi nu este o noutate in sine, combinatia de alb cu negru te poate surprinde prin abordarile propuse pe podiumuri: combinatii de lac, velur, perle Swarovski si chiar pliuri din textil, transforma cea mai simpla alaturare (cea dintre alb si negru), o expresie a personalitatii fiecareia dintre noi.

Liderul miscarii "alb-negru" a fost chiar Coco Chanel, admit specialistii, care urmeaza crezul designerului: "Negrul le are pe toate. Si albul. Frumusetea lor este absoluta. Aceasta este armonia perfecta", spunea Coco Chanel in biografia sa publicata de Jean Leymarie in 1987.

Si Catherine Deneuve este omagiata de designeri prin abordarea alb-negru. Designerul australian Sophie Cox sustine ca pantofii sai Tuxedo Moon (425 de lire sterline) sunt un omagiu adus imaginii Catherinei Deneuve in costum Yves Saint Laurent, scrie Financial Times.

Drept urmare, iata ca toamna aceasta si Alexander McQueen iti propune botinele din catifea neagra cu pliuri albe, contrastante (540 de lire sterline).

Si designerul Nicholas Kirkwood propune un joc de imagini si culori, combinand perle albe Swarovski cu negru, o combinatie pe care acesta o tot experimenteaza inca din 2010. Cea mai recenta concretizare a conceptului propus de designer sunt balerinii de lac (580 de lire sterline), cu tocul decorat cu perle. Noua pereche vorbeste despre "decadenta de a sta pe un colier de perle", explica deignerul.

Designerul Liam Fahy propune pantofii tip smoking, ca un omagiu adus designerului Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel, pionier in domeniul accesoriilor alb si negru.

Un exemplu propus de reprezentantul lantului de magazine Harrods este perechea de balerini Manolo Blahnik, din lac, alb cu negru. "O alegere perfecta pentru un eveniment de seara ce nu necesita neaparat tocuri", spune Helen David, fashion director in cadrul Harrods.

Insa designerul care a pus cel mai mare accent pe aceasta tendinta monocromatica in sezonul de toamna-iarna este Bionda Castana, care a inclus 12 piese alb-negru in cea mai recenta colectie a sa. Printre ele se numara si o pereche de botine cu toc inalt cu fermoar la spate (625 de lire sterline), dar si pantofii cu toc Arlechin (415 lire sterline).

"Ne-am dorit sa readucem la viata moda retro 'Arlechin'", a declarat Natalie Barbieri, co-fondatorul brandului, punctand ca o parte din colectia sa se inspira chiar din moda anilor '40 si '50.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pantofi alb negru, #balerini alb negru, #tendinta pantofi toamna 2014 , #Femei de afaceri