Smart shopping pentru tinuta business. Cum si ce alegi

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 00:00
3202 citiri
Smart shopping pentru tinuta business. Cum si ce alegi

Smart shopping inseamna "eficienta si impact", exact ca si in business. Mizeaza pe calitate, pe detalii, pe un consilier de imagine si, de ce nu, chiar pe tinutele propuse de designerii romani, te sfatuiesc specialistii.

Detaliile care fac diferenta sunt bijuteriile cu design aparte, pietrele pretioase cu semnatura de designer sau esarfele din matase cu design inedit, spune Gabi Urda, consilier de imagine si comunicare.

In plus, ea te sfatuieste sa arunci un ochi si pe creatiile designerilor romani. Acestea vin cu o sumedenie de solutii business, la preturi competitive, insa nu uita sa le dai o nota personala.

Ce n-ar trebui sa-ti lipseasca din dulap

"Capsula vestimentara a unei femei care conduce un business sau lucreaza in mediul de afaceri trebuie sa-i reflecte pozitia actuala si, in aceeasi masura, sa-i reflecte personalitatea", spune consilierul.

Ca regula generala, "flexibil si creativ" nu inseamna nicidecum "sexi" in mediul de afaceri, puncteaza acesta. Toate hainele din garderoba trebuie sa fie de calitate (mai ales geanta, pantofii, ciorapii) si foarte bine croite, potrivite conformatiei tale.

Nu trebuie sa-ti lipseasca din dulap costumele deux-piece cu fusta sau pantaloni; camasile sau topurile in culori neutre; pantofii negri cu toc, clasici (toc de 8 cm sau mai mic); ciorapii negri sau culoarea piciorului; paltonul clasic intr-o culoare neutra; bijuteriile conservatoare (perle, argint) si geanta neagra din piele.

"Daca mediul este unul mai creativ, atunci putem imbogati garderoba cu cateva tricotaje, topuri colorate, fuste tea-length, blugi clasici, pantofi cu toc cu ceva personalitate", spune specialistul.

Cum te adaptezi tendintelor, ramanand, totusi, business

Daca in compania ta este permis stilul casual business, atunci poti aborda schimbarile dintr-o perspectiva clasica, atemporala, cu alegeri de calitate si compatibilitate intre silueta, confort, personalitate si dress code.

In rest, o tinuta business trebuie reinterpretata cu stil. "Vom prelua o alta linie a pantofilor (trecerea de la bot semi rotund la cel clasic ascutit), dar vom adopta o culoare in voga doar in accesorii", explica Gabi Urda aceasta "reinterpretare cu stil".

O alta abordare ar fi in ceea ce priveste fusta: "Putem cobori lungimea fustei, spre cea a anilor 50, si ii putem inalta betelia, aceste doua elemente ii vor da un aer proaspat", completeaza specialistul.

Ce haine alege o femeie de afaceri in timpul liber?

Stilul tau de viata si profesia ajung uneori sa se intersecteze, astfel ca "regula scolarului" nu se aplica.

In vacanta nu facem tot ce vrem, mai ales daca in acea vacanta ne putem intalni cu alti parteneri de business sau clienti ori colegi aflati si ei in vacanta.

Astfel ca, femeile de afaceri sunt relaxate si se imbraca lejer in vacanta, insa ele raman decente si feminine, spune Urda.

"Daca mediul business va limiteaza in restul anului, in timpul vacantei purtati culori, imprimeuri, materiale si croieli lejere. Evitati pantalonii scurti, rochiile sau bluzele decoltate, slapii si hainele transparente. Mai degraba dezgoliti-va umerii, purtati bijuterii statementsi sandale fara toc", te sfatuieste consilierul de imagine.

Gabi Urda, consultant de imagine si comunicare, te asteapta la cursurile "Cum ma imbrac..." - o serie de workshopuri ce sunt organizate saptamanal, sambata si duminica, la Cafe Vesuvio incepand cu 1 februarie.

#smart shopping, #cum alegi haine business, #consilier imagine, #Gabi Urda consilier imagine , #Femei de afaceri