Mihaela Leventer: Pielea sanatoasa este frumoasa indiferent de varsta

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 00:00
4359 citiri
Mihaela Leventer: Pielea sanatoasa este frumoasa indiferent de varsta

Vizita la dermatolog este esentiala daca vrei sa ai o piele sanatoasa, indiferent de varsta. Daca lipsa timpului te impiedica sa ajungi acolo, poti tine cont de cateva sfaturi pe care doctorul Mihaela Leventer ti le da, intr-un interviu acordat Business24.

Sugestiile vin de la un specialist in dermatologie, dar si un antreprenor care a transformat clinica "Dermastyle" intr-o afacere de succes.

Ea recunoaste ca pune in practica toate sfaturile pe care le ofera clientelor si traieste dupa motto-ul "O piele sanatoasa este frumoasa indiferent de varsta".

Care sunt procedurile cele mai "populare" in clinica dumneavoastra?

Cele mai populare proceduri sunt tratamentele de marire a buzelor, de umplere a ridurilor, volumetria faciala, tratamentul ridurilor cu toxina botulinica, rejuvenarea faciala cu laser CO2 Ultrapulse, dermatocosmetica procedurala, tratamentul celulitei cu Duolith, precum si tratamentul laxitatii cutanate prin radiofrecventa.

Metodele inedite de tratament au la baza tehnologia performanta din aparatura de care dispunem.

De exemplu, la clinica, pacientii pot beneficia de laserulul pulsat Dye Vbeam Perfecta - pentru orice leziune vasculara a pielii - este un laser care trateaza orice pata rosie sau bruna de pe piele.

Cu ajutorul lui putem rejuvena aspectul pielii, reduce roseata difuza, pistruii, lentiginele, petele pigmentare mai mari.

Este laserul perfect pentru tratamentul rozaceei, vinisoarelor dilatate de pe fata, a cuperozei, dar si pentru reducerea rosetii de la nivelul decolteului si gatului (poikilodermia Civatte), tratarea petelor rosii din nastere cunoscute sub numele de nevus flameus (pata de vin), hemangioamelor, cicatricilor rosii, lacurilor venoase, vergeturilor rosii, reducerea aspectului cenusiu al cearcanelor si tratarea negilor.

Fiind primii pe piata romaneasca, detinem cea mai vasta experienta in tratamentul leziunilor vasculare cutanate.

Care sunt sfaturile pe care i le-ati da unei femei de afaceri privind pregatirea tenului pentru vara?

Sfaturile se refera la alegerea corecta a cremei hidratante, in functie de fiecare tip de ten, apeland chiar la cele care contin acid hialuronic, care au o textura lejera si sunt repede absorbite de piele. Pentru ca vine o perioada in care expunerea la soare va fi tot mai mare, crema hidratanta trebuie sa contina factor de protectie si trebuie folosita de fiecare data cand ne expunem la lumina naturala.

Al doilea sfat tine de demachierea zilnica, folosind o crema demachianta si o solutie tonica, eventual si folosirea apei termale o data sau de doua ori pe saptamana.

De asemenea, in pregatirea tenului pentru vara recomandam apelarea la un specialist dermatolog din clinica noastra pentru o analiza profesionista a tenului urmata de sfaturi particularizate in functie de caz.

Ce tratamente faciale nu ar trebuie sa lipseasca din ritualul (lunar, periodic) de ingrijire al unei femei de afaceri, tinand cont de specificul muncii acesteia si de timpul limitat de care dispune?

Nu ar trebui sa lipseasca ritualurile mentionate mai sus - demachierea, hidratarea si fotoprotectia, precum si tratamentele de preventie a unor probleme de piele, precum acneea recurenta sau dermatita seboreica.

Sunt cateva sfaturi care ajuta la o ingrijire foarte rapida si mentin sanatatea tenului intacta, necesitand un timp foarte redus de indeplinire. Recomandam tuturor femeilor, indiferent de natura profesionala, sa nu treaca cu vederea acesti cativa minimi pasi de ingrijire.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care considerati ca le face o femeie de afaceri in ceea ce priveste ingrijirea pielii?

Cele mai des intalnite greseli facute de femei, nu neaparat de cele de afaceri, tin de alegerea gresita a cremei, pe baza sfaturilor prietenilor, comerciantilor si nu in urma unui consult dermatologic.

De asemenea, de multe ori, din dorinta de a ascunde anumite defecte sau de a iesi in evidenta, femeile utilizeaza prea multe produse de machiaj, lucru care ingreuneaza respiratia pielii si favorizeaza acumularile de sebum, aparitia acneei si a ridurilor. Oboseala cronica si fumatul, alaturi de expunerea neprotejata la lumina, produc deteriorarea irevocabila a tenului.

De la ce varsta recomandati tratamentele corporale (fie ca este vorba de tratamente laser sau antiimbatranire)?

Noi recomandam in primul rand preventia - vizitele constante la medic si respectarea unui regim de viata echilibrat - alimentantie potrivita, urmarea ritualului zilnic de ingrijire a pielii, folosirea unor produse de calitate, limitarea expunerii la soare.

Acest regim de viata amana aparitia problemelor legate de imbatranirea pielii. In ceea ce priveste varsta recomandata pentru anumite proceduri, aceasta trebuie stabilita de medic in functie de caracteristicile specifice ale fiecarui pacient.

In ceea ce va priveste, care este ritualul de ingrijire a pielii pe care il respectati cu strictete?

Ritualul respectat este cel pe care il recomand si pacientilor mei. O piele sanatoasa este frumoasa indiferent de varsta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu Mihaela Leventer, #clinica Dermastyle Leventer, #Leventer medic dermatolog , #Femei de afaceri