Mihaela Borcea: In viata personala nu-mi fac niciodata planuri

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 00:00
4547 citiri
Mihaela Borcea: In viata personala nu-mi fac niciodata planuri
Foto: agentiadepresamondena.ro

Mihaela Borcea are planuri mari pentru anul 2013. Cu doua proiecte solicitante, femeia de afaceri se incapataneaza sa-si urmeze idealurile, onorandu-si rolul de ambasadoare a Sanatatii Materne, fara sa isi neglijeze insa propriii copii.

Daca in afaceri da dovada de rigurozitate, planificandu-si in detaliu fiecare pas, in viata personala, Mihaela Borcea prefera sa lase lucrurile sa curga de la sine.

"In ceea ce priveste viata personala, nu imi fac niciodata planuri. Imi doresc doar ca eu si cei din jurul meu sa fim cu totii sanatosi pentru ca sanatatea este cel mai de pret dar", a marturisit Mihaela Borcea, intr-un interviu pentru Business24.

Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor decat 2011?

Din pacate, pentru mediul de afaceri, lucrurile se complica de la un an la altul, mai ales in industriile care lucreaza direct cu consumatorul final. Lasand de-o parte acele chestiuni care tin de reglementarile finaciare in vigoare, pana la urma, noi, cei care activam in industria de frumusete, depindem direct de oameni si de nivelul lor de bunastare.

Daca nu ar fi o perioada dificila din punct de vedere economic si oamenii ar putea trai decent, nu cred ca ar exista persoane care sa nu apeleze macar la serviciile clasice de infrumusetare, daca nu si mai mult. Noi, romanii, suntem o natiune cocheta, dar pentru a fi cochet(a), nu ajunge doar sa vrei si sa ai unde, ci trebuie sa ai si bani. Acesta este, din pacate, adevarul. Nu trebuie sa fim ipocriti!

Nu spun, Doamne Fereste!, ca anul ce tocmai se incheie a fost un an slab, ci, stiind ce potential are Michelle Anti-Ageing and Dental Clinic si ce gama de terapii si tratamente oferim, m-as fi bucurat din tot sufletul sa si le poata permite in mod constant chiar orice om.

Pe de alta parte, gandindu-ma la cealalta afacere a mea din domeniul hotelier, hotelul PAM Beach Resort & SPA din Neptun, pe care l-am refacut aproape din temelii intr-un timp record, adica in doar trei luni de munca sustinuta, evident ca nu mi-a fost deloc usor, dar am bucuria ca si rezultatul a fost pe masura muncii si hotelul a functionat tot sezonul la capacitate maxima.

Cu ce realizari va mandriti, ca femeie de afaceri, dar si pe plan personal?

Ma mandresc in primul rand cu faptul ca toti cei care vin la Michelle Anti-ageing and Dental Clinic pleaca apoi de la noi cu zambetul pe buze, incantati de rezultatele obtinute in timpul pe care l-au petrecut aici si de felul in care au interactionat cu specialistii nostri, de solutiile pe care acestia le-au oferit, dar si de faptul ca aceasta schimbare despre care va vorbesc are loc nu doar din punct de vedere estetic, ci intervine si o schimbare de mentalitate, ceea ce este extrem de important. Ma bucur ca am reusit sa construiesc la clinica o echipa de profesionisti, care isi fac treaba impecabil, sunt devotati si pasionati de job-ul lor. Secretul succesului oricarei afaceri sunt oamenii...

Tot la capitolul realizari in 2012 ma mandresc si cu faptul ca am adus cateva dintre cele mai noi si revolutionare aparate la clinica Michelle, dar si cu faptul ca alaturi de Gianluca Mech, partenerul meu din Italia, am dezvoltat in paralel si partea de distributie pentru Dieta Tisanoreica si produsele din gama Deccottopia.

Revin si asupra hotelului PAM Beach Resort & SPA de la malul marii, care este pentru mine un alt pariu castigat. Am fost foarte bucuroasa cand l-am deschis pentru turisti si apoi incantata cand am vazut reactia primelor grupuri carora efectiv nu le veneau sa creada ca pot avea astfel de conditii pe litoralul romanesc la un pret absolut accesibil.

In rest, ca orice mama, ma mandresc cu cei trei copii pe care ii am, Patrick, Melissa si Angelo, ei sunt cea mai mare realizare a vietii mele. Sunt niste copii minunati care binenteles ca gasesc mereu modalitati de a ma surprinde, de a ma bucura si uneori chiar de a ma supara, asa cum fac orice copii de varsta lor.

Cum a evoluat industria frumusetii in care activati, pe parcursul anului 2012? Care sunt perspectivele pentru 2013?

De la an la an, ritmul de dezvoltare si inovatie al industriei de frumusete sanatoasa, asa cum imi place mie sa numesc domeniul in care activez, este tot mai alert, ceea ce este extraordinar, dar in acelasi timp este si o mare provocare. Spun asta pentru ca vremurile sunt asa cum sunt, nu mai exista bariere de spatiu si timp, deci si ca manager, daca nu ai intuitie, viziune si nu esti permanent conectat la informatie, nu ai nicio sansa sa faci fata acestei viteze de evolutie a pietei.

Acest lucru va fi in continuare valabil si pentru perioada urmatoare, mai mult ca niciodata pentru ca, nu trebuie sa uitam, specificul consumatorului din aceasta industrie s-a schimbat, avem de-a face si aici, in Romania, cu un client foarte bine informat si conectat chiar la evolutia industriei de frumusete sanatoasa. Oamenii au asteptari mari, stiu foarte bine ce vor sa obtina si care este pretul corect pe care sunt dispusi sa-l plateasca. Si nu ma refer strict la partea materiala, ci si la timp si gradul de confort.

Ce va propuneti, pe plan profesional si personal, in 2013?

Profesional imi propun in primul rand sa mentin in continuare standardul serviciilor si al produselor de ultima generatie pe care clinica Michelle le ofera clientilor ei si sa extind acest concept de frumusete sanatoasa pe care l-am dezvoltat in ultimii ani. Si ma refer aici in special la Dieta Tisanoreica si gama de extracte Deccottopia pe care eu le aduc in exclusivitate in Romania, produse revolutionare in materie de slabit si tratament 100% natural ale diverselor afectiuni care au binenteles efect si asupra aspectului fizic, dar si la gama de creme profesionale La Cremerie sau la produsele de make-up semipermanent Christian.

Unul dintre targeturile noastre pentru 2013 este sa implementam acest concept de frumusete sanatoasa peste tot in Romania, astfel incat aceste produse sa fie la indemana tuturor. Un alt lucru pe care mi l-am propus pentru anul viitor este sa-mi onorez titulatura de Ambasador al Sanatatii Materne in Romania, titulatura care mi-a fost oferita recent de catre Fundatia "Crucea Alba" si care ma obliga sa ma implic cat mai mult, pentru a ajuta viitoarele mamici. Nu las deoparte nici hotelul PAM Beach Resort &SPA, la dezvoltarea caruia voi lucra si in 2013, cu dorinta de a oferi oamenilor servicii de cinci stele la preturi pe care si le poate permite oricine.

Imi doresc ca acest hotel sa fie realmente un loc in care sa-ti poti petrece vacanta impreuna cu familia, dar avand insa toate acele facilitati/servicii care fac ca fiecare membru al familiei sa se bucure cu adevarat de vacanta.

In ceea ce priveste viata personala, nu imi fac niciodata planuri. Imi doresc doar ca eu si cei din jurul meu sa fim cu totii sanatosi pentru ca sanatatea este cel mai de pret dar.

Sunteti o adepta a schimbarilor in viata personala la inceput de an nou, precum un alt regim de viata, mai mult timp cu familia? Credeti ca e un moment bun pentru astfel de schimbari?

Cred ca schimbarile, mai ales in viata personala, se fac atunci cand simti ca a venit vremea lor. Si acest lucru nu se intampla neaparat pe 1 ianuarie. De fapt, nu se intampla aproape niciodata fix in data de 1 ianuarie...

Sigur ca, simbolic vorbind, finalul de an reprezinta un moment al bilanturilor de toate felurile, ceea ce duce inevitabil la planuri si dorinte pentru anul ce urmeaza sa vina. Eu sunt in primul rand recunoscatoare pentru toate sansele si bucuriile pe care mi le-a dat Dumnezeu...

Credeti in superstitiile de Anul Nou? Daca da, pe care incercati sa le respectati?

Nu sunt o persoana superstitioasa, dar respect traditiile. Asa ca port intodeauna ceva nou, asa cum spune traditia si incerc sa nu am nici macar un gand negativ, pentru a atrage energiile pozitive. Oricum eu sunt o persoana pozitiva si sunt convinsa ca atunci cand ai ganduri bune si sufletul deschis, lucrurile frumoase nu te ocolesc.

#interviu Mihaela Borcea, #afaceri Mihaela Borcea, #Mihaela Borcea copii, #Mihaela Borcea 2013 , #Femei de afaceri