Machiajul business: Invata sa il personalizezi

Sambata, 10 Martie 2012, ora 00:00
2338 citiri
Machiajul business: Invata sa il personalizezi

Machiajul de business poate fi minimalist, dar trebuie personalizat, in functie de evenimentul pentru care te pregatesti. Culorile trebuie sa fie neutre, cu accent pe trasaturile care te avantajeaza, te sfatuieste make-up artistul Andrada Arnautu.

Tinuta si personalitatea ta sunt alte elemente de care depinde machiajul pe care il alegi, spune specalistul, care subliniaza ca din geanta ta nu ar trebui sa lipseasca niciodata fondul de ten, pudra, mascara, blush si un ruj intr-o nuanta cat mai naturala.

Tendintele trebuie respectate si in machiajul femeii de afaceri

"Respectarea intr-o anumita masura a tendintelor este foarte importanta chiar si pentru femeile de afaceri deoarece reflecta nivelul de actualitate si interes al acestora cu privire la lumea pe care o reprezinta si fac parte", sustine Andrada Arnautu.

Pentru un lunch de afaceri, poti merge pe ideea de ten impecabil. "Adica o baza (fond de ten, pudra, blush) corect aplicata si un lipstick intr-o nuanta mai indrazneata (diverse tonuri de rosu) accentul va fi astfel asupra buzelor", sublinaza specialistul.

"La fel de bine se pot accentua ochii in nuante neutre (de la beige pana la diverse tonuri de maro) iar pentru buze sa se pastreze o culoare cat mai naturala, este de preferat sa se accentueze partea cea mai frumoasa la fiecare femeie in parte in functie de fizionomia ei", completeaza acesta.

Greseli de evitat in machiajul business

Nuanta nepotrivita a fondului de ten, genele prea incarcate de mascara sau fardul de pleoape gresit ales sau aplicat se numara printre greselile pe care make-up artistul te sfatuieste sa le eviti.

In schimb, acesta accentueaza nevoia de produse de calitate si chiar sfatul unui specialist, atunci cand alegi sa te infrumusetezi cu ajutorul cosmeticelor.

"Mai ales cand ne referim la o femeie de afaceri nu putem sa admitem ieftin si mult nici in materie de machiaj, deci este de preferat pentru fiecare femeie de afaceri sa aiba doar produse de make-up de calitate, deci basic este esential: fond de ten, pudra, mascara, blush si un lipstick/gloss intr-o nuanta cat mai naturala alese la consultarea unui specialist in make-up", spune Andrada Arnaut.

Evenimentul de business, o provocare?

O petrecere formala nu va fi o provocare, daca alegi corect nuanta si textura fondului de ten, daca folosesti pudra pentru a-ti fixa machiajul si daca apelezi la nuante neutre pentru fardul de pleoape.

Chiar si fardul de obraz trebuie sa fie asortat cu rujul si tinuta pe care o alegi, iar buzele trebuie acoperite pe toata suprafata lor cu o baza de lip-contour, astfel incat sa scapi de grija rujului care se sterge dupa prima gustare.

Machiajul casual friday, intr-un mediu business

Pentru casual friday, make-up artistul Andrada Arnautu recomanda un machiaj cat mai natural.

"Pe o baza( fond de ten si pudra) bine aplicata se poate merge pe o linie naturala a buzelor ca si culoare aleasa pentru lipstick cur ar fi culoarea piersicii la care se asorteaza si nuanta blush-ului, iar ochii accentuati in nuante de la beige la maro, putin mascara si un contur delicat al sprancenelor", explica aceasta

#machiaj cocktail, #machiaj oamnei de afaceri, #sfaturi machiaj, #greseli machiaj, #recomandari make up artist , #Femei de afaceri