Despre frumusete, cu Rucsandra Hurezeanu: Cum hidratezi tenul gras

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 00:00
7907 citiri
Despre frumusete, cu Rucsandra Hurezeanu: Cum hidratezi tenul gras

Rucsandra Hurezeanu, CEO Ivatherm, iti spune cum sa hidratezi tenul gras si iti vorbeste in perfecta cunostinta de cauza, atat ca specialist, cat si ca femeie de afaceri, care stie cat de important este aspectul fizic in fiecare zi.

Pielea este ultima care are acces la apa din corp, iar tenul gras este un rezultat al luptei corpului cu deshidratarea organismului, sustine Rucsandra Hurezeanu.

Tocmai de aceea trebuie sa bei foarte multa apa si sa ai mare grija la produsele de infrumusetare pe care le folosesti.

Directorul Ivatherm iti dezvaluie reteta unui machiaj rezistent pe parcursul intregii zile, iti explica de ce toamna trebuie sa ai mai mare grija de tenul tau si iti impartaseste cateva dintre secretele pe care trebuie sa le cunosti cand alegi fondul de ten si alte produse cosmetice pentru fata.

Cum putem sa hidratam un ten gras?

Tenul gras, ca orice alt tip de ten, are nevoie de hidratare. Simptomul hiperseboreic al pielii grase va fi accentuat de deshidratare. Lipsa apei din piele, la nivelul optim necesar, va determina o productie suplimentara de sebum, ce are rolul de a preveni pierderea transepidermica de apa.

Hidratarea organismului, implicit a pielii, se realizeaza din interior. Functiile organismului permit distribuirea apei in mod prioritar catre organele vitale, iar pielea este ultimul dintre cele la care ajung rezervele de apa.

La nivelul fetei, glandele sebacee sunt intr-o densitate mai mare, de pana la 5-10 ori mai numeroase decat pe corp. Puternic irigate sangvin, ele reprezinta o tinta privilegiata fata de actiunea hormonilor androgeni (testosteron si dihidrotestosteron), fapt ce explica hiperseboreea determinata hormonal.

Hiperseboreea poate fi considerata un mecanism reactiv de aparare al pielii in urma unei deshidratari suferite initial, pentru a limita pierderile de apa transepidermice.

Tenul gras se hidrateaza, ca orice alt tip de ten, consumand lichide, avand o dieta echilibrata, aplicand creme ce actioneaza asupra stimularii mecanismelor naturale de hidratare ale pielii.

Cele mai noi ingrediente hidratante stimuleaza sinteza si activitatea aquaporinelor, a canalelor transportatoare de apa din piele. Mai multe aquaporine in piele inseamna o mai buna hidratare.

Ce anume trebuie evitat in procesul de hidratare a pielii?

Stratul dens de sebum reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor, constituind baza proceselor inflamatorii. sub actiunea agentilor microbieni.

Acumularile de sebum provoaca dilatarea porilor. Odata cu asocierea fenomenelor inflamatorii pe un fond hiperseboreic, pielea grasa si mixta sufera leziuni de tip acneic. O igiena corecta a pielii grase este prima conditie de ingrijire, utilizand produse special formulate pentru acest tip de piele, care sa nu o usuce sau sa o agreseze.

Stabilirea si respectarea cu strictete a unui ritual zilnic de ingrijire ce include curatare delicata, hidratare, ingrijirea antibacteriana si seboregulatoare, reprezinta conduita recomandata pentru a avea un ten frumos si sanatos.

Sunt de evitat produsele care nu sunt inscriptionate cu "non-comedogenic", nu sunt testate dermatologic, au textura prea consistenta si incarca tenul. Sunt preferate lotiunile, produsele cu textura lejera, fluida, bogate in apa termala cu proprietati calmante si anti-inflamatorii.

De asemenea, este interzisa stoarcerea papulelor deoarece se va provoca o adevarata eruptie, pe o arie mult mai extinsa in jur. Extragerea comedoanelor se va face in conditii de igiena adecvate pentru a preveni suprainfectarea .

Recomandati utilizarea fondului de ten persoanelor cu ten gras?

Fondurile de ten dermatocosmetice respecta principiile de ingrijire si hidratare a pielii, sunt testate dermatologic si sunt prescrise de medici pentru a masca unele imperfectiuni ale pielii.

Fondurile de ten Ivatherm sunt mai degraba niste creme pigmentate, ele contin ingrediente hidratante si seboregulatoare, precum si filtre solare ce asigura protectia pielii sensibile.

Secretul unui machiaj cu aspect natural si care sa se mentina nealterat cat mai mult pe timpul zilei este alegerea unui fond de ten de calitate, potrivit cu pigmentul si tipul de piele, precum si aplicarea lui pe un ten hidratat.

Fondul de ten uniformizeaza coloritul pielii, mascheaza porii dilatati, acopera zonele cu roseata ori capilare sparte, pastrand un aspect satinat, luminos al pielii. Pielea deshidratata se descuameaza, este terna si aspra, iar fondul de ten ramane la suprafata ei fara sa faca o adevarata "priza" cu pielea, are un aspect de "masca", nefiresc.

Pielea grasa prefera fondurile de ten fluide, oil-free, cu proprietati de matifiere a pielii, deci cu efect anti-stralucire.

Pielea grasa este adeseori asociata cu pori dilatati si puncte negre. Cum ne ajuta produsele cosmetice sa scapam de ele?

Punctele negre- comedoanele- se formeaza in interiorul porilor dilatati, prin acumularea de sebum si celule moarte, si sunt, de fapt, niste dopuri de keratina la nivelul foliculilor.

Cu cat le dam voie sa ramana mai mult timp in piele, cu atat ele vor lasa urme pentru mai tarziu. Prin folosirea regulata a unor geluri exfoliante delicate care sa nu irite pielea si indeparteaza celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii, reducem mult riscul formarii punctelor negre sau albe.

De asemenea, folosirea unor creme de ingrijire care contin ingrediente seboregulatoare, deci controleaza si optimizeaza secretia de sebum, prevenim acumularile de sebum ce provoaca dilatarea porilor.

Care sunt ingredientele pe care trebuie sa le cautam intr-un produs cosmetic atunci cand avem ten gras?

In primul rand, apa termala care are un efect calmant, antiiritant, anti-inflamator, astfel incat produsele pe baza de apa termala sunt preferate de tenul sensibil, de orice tip ar fi el.

Un ingredient foarte eficient in reglarea secretiei naturale de sebum este extrasul de avocado- 5-alfa-avocuta, uleiul de Melaleuca (Tea tree oil) este un agent antimicrobian foarte eficace, alfabisabolol- un anti-inflamator natural, uleiul de Jojoba este un foarte bun "imitator" al sebumului uman, "pacalind" glandele sebacee sa-si limiteze productia.

Gluconatul de Zn, Zincidone, acidul salicilic si cel lactic sunt ingrediente eficiente in ingrijirea si tratarea pielii grase cu imperfectiuni. Nu trebuie sa uitam de ingredientele hidratante, precum foarte cunoscutul unt de Karite (Shea).

Ce facem cu tenul care se incarca de sebum pe parcursul zilei?

Pentru a evita ca pielea sa se incarce cu sebum pe timpul zilei, sa devina lucios mai ales in zona T, este necesara demachierea cu regularitate dimineata si seara si aplicarea unei creme de matifiere care actioneaza asupra reglarii sebumului.

Poate tine locul unei creme hidratante pentru zi, crema matifianta avand si calitati de hidratare. Constituie o excelenta baza de machiaj.

Care sunt problemele cu care se confrunta pielea noastra in acest sezon?

Schimbarile climei, fluctuatiile de temperatura favorizeaza deshidratarea tenului. Pe acest fond si dupa ce expunerea la soare din timpul verii ajutase ca acneea sa fie tinuta in frau, toamna se inregistreaza o recrudescenta a acesteia.

Episoadele acneice, hiperseboreea sunt mai intalnite acum decat vara, iar pentru noi constituie momentul oportun pentru lansarea unor produse noi destinate curatarii, tratarii si ingrijirii zilnice a pielii grase, cu tendinta acneica.

Am relansat o gama sub numele de Ivapur, imbogatind-o cu 4 noi produse. Gama si-a luat denumirea de la cel mai bine vandut produs al nostru, gelul de spalare Ivapur destinat pielii grase si contine acum un gel exfoliant, o lotiune micelara, o crema hidratanta, una de matifiere, o crema de tratament cu actiune intensa asupra inflamatiilor si o crema de ingrijire zilnica in timpul si intre perioadele de tratament medicamentos.

Se stie ca tratamentele pentru acnee sunt foarte agresive si provoaca deshidratarea accentuata a tenului, de aceea noi am adus pe piata un program complet de ingrijire pentru pielea grasa cu imperfectiuni.

Speram ca noile produse Ivatherm sa fie bine primite de consumatorii nostri. Am raspuns astfel si recomandarilor medicilor dermatologi, partenerii nostri traditionali. Iar toamna Ivatherm nu se opreste aici. in privinta lansarilor. Vom vorbi despre ele la timpul potrivit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hidratare ten gras, #Rucsandra Hurezeanu frumusete, #cosmetice ten gras, #probleme ten gras , #Femei de afaceri