Zenith Heritage Pilot Cafe Racer Spirit - ceasul care reinvie epoci trecute

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 00:04
2481 citiri
Zenith Heritage Pilot Cafe Racer Spirit - ceasul care reinvie epoci trecute
Foto: Zenith Watches

Cafe Racer a fost o miscare a tinerilor rebeli din Marea Britanie, initiata in urma cu aproape un secol de un grup de motociclisti.

Nici nu se putea un gest mai potrivit din partea casei Zenith de a revendica spiritual acelor vremuri cu un ceas dedicat pilotilor de motociclete Cafe Racer, dupa cum observa portalul Extravaganzi.

Ceasul Heritage Pilot Cafe Racer Spirit aduce si o premiera in stilul Zenith, fiind primul care beneficiaza de o carcasa de otel cu aspect patinat, pentru a se inscrie intr-un mod credibil in mostenirea lasata de britanicii de acum un secol.

Foto: Extravaganzi

Designul carcasei de 45 mm este tipic pentru ceasurile de piloti din perioada respectiva, la fel ca si remontorul ceasului in forma de ceapa.

Designul clasic al accesoriului masculin este completat de o bratara de piele, cu aspect la fel de invechit, un artificiu care pare sa te transporte rapid in timp.

Spatele carcasei este gravat cu atentie, purtand efigia casei Zenith, numele colectiei Cafe Racer, seria accesoriului si o eleganta gravura a unui motociclist surprins in plina goana.

Foto: Extravaganzi

Detaliile acestea i-au facut pe designerii casei elvetiene de orologerie sa pastreze o imagine cat mai simpla, dar stilata a acestui accesoriu, in ciuda faptului ca Zenith Heritage Pilot Cafe Racer Spirit este un cronograf de exceptie din seria El Primero.

Asa se explica de ce miscarea mecanismului interior ramane ascunsa privirii, designerii preferand frumusetea gravurilor trasate pe capacul din titan care acopera spatele ceasului.

Mecanismul interior este cel al unui cronograf self-winding El Primero de calibrul 4069, marja de eroare in masurarea timpului fiind de doar o zecime de secunda.

Ori, cu aceste caracteristici, Pilot Cafe Racer pare un accesoriu accesibil oricarui reprezentant al sexului puternic la un pret de doar 7.400 franci elvetieni.

#ceas Zenith, #omagiu Cafe Racer, #ceas pilot motocicleta, #Zenith Heritage Pilot Cafe Racer Spirit , #Fashion