Urmatoarea generatie de designeri romani. Cine le ia locul lui Levintza, Schrotter si Botezatu?

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
8195 citiri
Urmatoarea generatie de designeri romani. Cine le ia locul lui Levintza, Schrotter si Botezatu?
Tinerii designeri care viseaza la glorie

Doina Levintza, Irina Schrotter sau Catalin Botezatu vor deveni, la un moment dat, istorie. Cine sunt tinerele vedete de pe scena modei romanesti care iti vor crea tinuta de business in urmatorii ani?

Chiar daca numele lor nu sunt atat de sonore acum, tinerii creatori vestimentari romani incep sa-si faca numele cunoscute pe catwalk. Scoliti in strainatate, "bobocii" viseaza sa ajunga la fel de celebri ca si veteranii industriei: Doina Levintza, Irina Schrotter, Catalin Botezatu sau Agnes Toma. Exista cateva nume care au mari sanse de reusita.

Adelina Ivan si Antonela Badita

Cele doua creatoare, absolvente ale Academiei de Arta din Bucuresti, au devenit cunoscute odata cu lansarea brandului Zasha, in anul 2004. Ivan si Badita au intrat cu adevarat in vizorul iubitorilor de moda cand au prezentat colectia de toamna - iarna 2007 - 2008 in cadrul Romanian Fashion Week de la Iasi.

Adrian Oianu

Oianu este unul dintre nenumaratii tineri designeri scoliti in strainatate, acesta absolvind Institutul European de Design din Milano, una dintre cele mai cunoscute "fabrici" de creatori de moda. In 1996, a devenit art director si designer pentru brandul de imbracaminte Damat & Tweet, in Turcia.

Lena Criveanu

Criveanu a absolvit sectia de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti si a invatat meserie in atelierul Venerei Arpu. Creatoarea este unul dintre putinii tineri care au reusit sa ramana independenti, aceasta deschizandu-si propria casa de moda, "Casa Criveanu".

Maria Lucia Hohan

Creatoarea si-a facut studiile la Paris, absolvind Institutul Superior de Arte Aplicate, dupa care a pornit o afacere, in 2003, cu doar 800 de euro. Tanara de 23 de ani a fost destul de indrazneata incat sa-si deschida un atelier propriu, "Casa de moda MLH".

Elena Perseil

Chiar daca nu este foarte cunoscuta in Romania, Elena Perseil a ajuns un nume la Paris, unde si-a prezentat de nenumarate ori colectiile in cadrul targurilor de pret-a-porter.

#designeri imbracaminte, #creatori moda romani, #catalin botezatu, #irina schrotter, #doina levintza, #agnes toma , #Fashion