Tinuta vintage-business: Luxul "purtabil", piesa de rezistenta in 2013

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 00:00
4026 citiri
Tinuta vintage-business: Luxul "purtabil", piesa de rezistenta in 2013
Foto: babyonlinedress.com

Tinuta vintage nu o exclude pe cea business, tocmai de aceea iti recomandam sa arunci o privire catre ultimele tendinte ce te-ar putea ajuta sa te simti mai confortabil in pielea ta, chiar si atunci cand mergi la birou.

Fie ca alegi tinute cu croieli clasice, simple si elegante, fie ca mergi mai departe si optezi pentru un taior asortat rochiei si o servieta din piele de crocodill in stilul anilor '60, nu ai cum sa gresesti.

In aceasta primavara se poarta luxul "purtabil", puncteaza specialistii, dar si imprimeurile florale la un nivel minimal: pe camasa, pe esarfa sau chiar ls nivel de bijuterii.

Tinuta vintage in primavara lui 2013

Colectiile de primavara 2013 sunt inspirate din asocierea albului cu negrul - amintind de tendinte ale anilor '60 - si din imprimeurile florale si dantelele specifice anilor '30.

Solutii vintage la aceste tendinte sunt usor de imaginat, a declarat Oana Cretu, reprezentant al Vintage Boutique, pentru Business24.

Cu toate acestea, potrivit Cristinei Deutsch, reprezentantul Vintage Wardrobe, desi curentul vintage aduce elemente din trecut, el are, de fapt, menirea sa imbogateasca si sa dea o nota chic modei actuale.

"Este o alegere care, in opinia mea, face diferenta intre directia de masa si amprenta personala. M-as axa, prin urmare, pe ceea ce revista Vogue a definit ca 'statement' al acestui sezon: 'wearability', moda purtabila, caracterizata printr-o 'gandire pozitiva'.

Practic in permanenta noile colectii vin, de fapt, din surse de inspiratie vintage, de fiecare data diverse. Marile case de moda si cei mai mari designeri la ora actuala studiaza, preiau si regandesc elemente din trecut, de la croieli si pana la printuri", explica Cristina Deutsch.

"Pentru sezonul 2013 putem recunoaste cu usurinta gama grafismelor preluate din diverse surse, in special din zona "mod" a anilor '60, deux-pieces-urile cu aer voit minimalist al anilor '50 sau cel cu croiala impecabila al anilor '40, patchwork-ul anilor '70 (pe care il regasim in in zona recent intrata in retro a anilor 90), ornamentele din volane ce acopera o perioada ce porneste din epoca victoriana si se sfarseste in anii '80. Si exemplele nu se termina aici.

Personal m-as opri la rochiile mod - sunt versatile, accentul e pus pe combinatiile de culori si pe croiala, se potrivesc aproape in orice situatie, evident cu o accesorizare corecta. Este rochia ideala pentru zi din punctul meu de vedere", a completat aceasta.

Ileana Turcu, managerul Vintage Deco iti recomanda tinute cat mai feminine, dar si bijuterii unicat, esarfe cu imprimeu sau posetele din piele exotica.

"In general un accesoriu vintage te poate scoate din aninimat si orice tinuta banala devine unica si rafinata", spune aceasta.

Cum adaptezi o tinuta vintage la stilul business?

Reprezentantul Vintage Deco sustine, de asemenea, ca tinutele business ar trebui purtate tinute cu croieli clasice, simple, elegante care sunt binevenite si actuale.

"Cu siguranta (o tinuta vintage n.r) poate fi adaptata la situatiile business, mai ales atunci cand rochia in cauza este insotita de o jacheta sau taior asortat.

O pereche de pantofi de calitate, o poseta potrivita si o bijuterie minimalista fac intotdeauna minuni. Este una din situatiile in care vintage-ul din cap pana in picioare chiar nu e o alegere gresita.

Iar o servieta din piele de crocodil anii '60 e un obiect de lux, e ceea ce nu ti-ar putea oferi niciodata o servieta prost cusuta si facuta din plastic pe care ai cumparat-o ieri dintr-un magazin oarecare", completeaza Cristina Deutsch.

Care este piesa de rezistenta a acestei primaveri in tinuta vintage?

Printre piesele de rezistenta ale acestei primaveri se numara dantela, imprimeurile florale si asocierea alb-negru, spune Oana Cretu, de la Vintage Boutique.

Pentru Cristina Deutsch, insa, piesa de rezistenta ramane intotdeauna stilul.

"Vintage inseamna stil, calitate, clasa. Luxul 'purtabil'. Aici as opta pentru un alt trend valabil in momentul de fata, cel floral, jn special in stilul de sfarsit de anii '60, de la 'hawaian' pana la 'pairie'.

Il regasim in momentul de fata aproape pe orice tip de piesa, de la pantalonii scurti ce ne amintesc de piesele Kenzo ale anilor '90 si pana la rochiile de seara. Pentru stilul business tendinta se poate aplica la modul minimalist - o camasa cu flori in culori pastelate, o esarfa sau o bijuterie", spune Crisina Deutsch.

Acesti expozanti si articolele prezentate de ei, precum si multe altele, se gasesc pe 13 si 14 aprilie, la Sala Dalles, la editia aniversara V for Vintage, Celebrate TEN.

V for Vintage (Galerie Foto)

#tinute vintage primavara, #tinute vintage business, #targ V 4 Vintage , #Fashion