Te gandesti sa apelezi la un designer de talie internationala? Il gasesti in Romania

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
1976 citiri
Te gandesti sa apelezi la un designer de talie internationala? Il gasesti in Romania
Botezatu vinde in SUA si Rusia

Chiar daca au reusit sa-si faca un brand in Romania, Catalin Botezatu, Irina Schrotter sau Ingrid Vlasov, se bazeaza, cateodata, exclusiv pe exporturi pentru a-si vinde colectiile. Iata in ce tari sunt apreciate hainele si accesoriile "made in Romania".

Catalin Botezatu, cunoscut in SUA si Rusia

Botezatu este cel mai cunoscut creator de moda roman in strainatate, hainele care-i poarta brandul fiind purtate de oameni simpli, dar si de vedete, din toata lumea.

In urma cu patru ani, Botezatu a reusit sa patrunda pe piata americana, facand impresie cu rochiile de seara si lenjeria intima care l-au facut celebru. Creatiile sale au fost prezentate la New York si Florida, iar la Chicago, Botezatu s-a ocupat de designul unui mall.

Anul trecut, Botezatu a obtinut o comanda de 500.000 de euro din partea unui magnat rus impresionat de rochiile haute couture semnate de acesta. Omul de afaceri a cumparat 12 exemplare pe care le-a vandut ulterior rusoaicelor cu dare de mana.

Acesta a fost unul dintre cele mai mari contracte din industria romaneasca a modei.

Irina Schrotter a intrat in SUA in 1999

Una dintre veteranele fashionului romanesc, Irina Schrotter a reusit sa-si deschida propriul show-room in strainatate, la New-York, inca din anul 1999. Pana acum, hainele romancei au ajuns in magazinele de lux din peste 20 de tari de pe patru continente. Creatiile sale se gasesc atat in Brazilia si Japonia, dar si in orase precum: Londra, Toronto, Roma si Geneva, fiind purtate chiar si de chinezoaice.

"De multe ori, produsele romanesti sunt mai apreciate in strainatate decat in Romania, compatrioatele noastre preferand hainele si accesoriile Channel, Dolce & Gabana sau Louis Vuitton", este de parere Livia Tudor, unul dintre cei mai cunoscuti designeri romani de genti si pantofi.

Un alt designer roman cu un nume devenit brand, Agnes Toma, spune ca activitatea din Romania nu i-a lasat timp sa se gandeasca la exporturi. Toma are magazine in marile mall-uri din tara, fiind unul dintre cei mai comerciali artisti.

Ingrid Vlasov a imbracat-o pe Lady Gaga

In urma cu doi ani, Ingrid Vlasov a facut senzatie dupa ce Lady Gaga a fost vazuta purtand una dintre creatiile sale: o rochie alba, cu detalii de inspiratie romaneasca. Cu toate ca era prezenta de putin timp pe scena fashionului romanesc, Vlasov a reusit, in acest fel, sa-si faca cunoscuta colectia "I feel love...", din care facea parte rochia respectiva, prezentata la Paris Fashion Week.

Despre reusita sa, Vlasov a spus: "Este ca si cum un designer roman l-ar fi imbracat pe Elvis Presley acum 40 de ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#designer romani, #catalin botezatu, #irina schrotter, #agnes toma, #ingrid vlasov, #fashion romania , #Fashion