Proprietarul Gucci si-ar putea schimba denumirea in Kering

Marti, 05 Martie 2013, ora 08:15
1482 citiri
Proprietarul Gucci si-ar putea schimba denumirea in Kering

Reprezentantii companiei PPR SA, proprietarul unor branduri ca Gucci si Puma, iau in considerare schimbarea numelui companiei in Kering, sustin surse apropiate companiei.

Schimbarea ar urma sa fie anuntata in aceasta luna. Noua denumire, a cincea de la listarea firmei pe Bursa de la Paris in 1988, ar urma sa marcheze o noua etapa in dezvoltarea societatii, scrie Bloomberg.

PPR, al doilea mare grup de produse de lux dupa Louis Vuitton, a mai avut urmatoarele denumiri, de-a lungul vremii: Pinault-Printemps-Redoute, Pinault-Printemps si Pinault SA.

Reprezentantii companiei vor sa renunte la retail si sa se orienteze catre produse de lux si sport, care sunt mai profitabile si au perspective mai mari de crestere.

Directorul general al companiei, Francois-Henri Pinault a declarat ca prin aceasta schimbare urmareste o crestere a vanzarilor cu 24 miliarde de euro pana in anul 2020 de la 9,7 miliarde de euro in 2012.

Reprezentantii PPR au anuntat o crestere a profitului net peste asteptari, cu 28,2%, pentru anul trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 20,8%, pana la 9,736 miliarde de euro, iar pentru 2013 PPR se asteapta la "un nou an de crestere sustinuta a rezultatelor".

#PPR denumire Kering, #schimbare denumire PPR, #schimbare nume Kering , #Fashion