O bijuterie purtata de Elizabeth Taylor, vanduta pentru 11,8 milioane de dolari

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 21:11
1874 citiri
O bijuterie purtata de Elizabeth Taylor, vanduta pentru 11,8 milioane de dolari

O bijuterie cu o perla de 50,5 karate, purtata de Elizabeth Taylor, a fost vanduta pentru suma record de 11,8 milioane de dolari, la o licitatie internationala, organizata de casa Christie's.

Bijuteria are o forma de inima, este cunoscuta sub numele de "La Peregrina" si a fost un cadou primit de Elizabeth Taylor din partea sotului, Richard Burton, scrie Bloomberg.

Pretioasa bijuterie a apartinut, timp de 8 generatii unor regi, in perioada 1582-1808. La licitatia incheiata marti, piesa a obtinut cei mai multi bani, respectiv 11,8 milioane de dolari, o suma cu mult peste estimarile initiale, de 3 milioane de dolari.

In afara de bijuteria purtata de Liz Taylor, la licitatie au mai fost vandute un inel cu diamant de 33,19 karate, pentru 8,8 milioane de dolari si un colier cu diamante si smaralde, facut de Bulgari, pentru 6,1 milioane de dolari.

Sotul lui Elizabeth Taylor a cumparat La Peregrina in 1969 si a platit 37.000 de dolari, de la Parke-Bernet Galleries, din New York. Acesta avea sa devina parte din Sotheby's.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Elizabeth Taylor bijuterie, #licitatie bijuterie Elizabeth Taylor, #bijuterie scump, #bijituerie lux , #Fashion