Machiajul, o arta? Make-up artistul Dior iti dezvaluie secretele "high class"

Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
6243 citiri
Machiajul, o arta? Make-up artistul Dior iti dezvaluie secretele "high class"

Anca Buzea, make-up artist la Dior, iti dezvaluie secretele machiajului reusit in orice situatie: fie ca e un lunch business, o zi la birou sau o seara de cocktail, stilul minimalist, dar care sa respecte tendintele si o permanenta joaca cu nuantele sunt cele mai bune alegeri.

Despre cele mai mari greseli in machiaj, dar si ce nu trebuie sa lipseasca din trusa unei femei de afaceri, vorbeste make-up artistul Dior, intr-un interviu acordat Business24.

Cum ar trebui sa fie machiajul unui femei de afaceri, referindu-ne la o zi obisnuita la birou? Minimalist, genul de machiaj cu care ne-a obisnuit Camelia Sucu, sau poate incerca mai multa culoare?

Legatura intre aspectul fizic placut si succesul in afaceri este una foarte stransa. Exista studii care au confirmat acest lucru: o persoana ingrijita si

machiata corect si discret, suficient cat sa-i puna in evidenta trasaturile, va castiga mai usor increderea partenerilor de discutie comparativ cu o persoana cu aspect neingrijit.

Acestea fiind spuse, nu trebuie sa cadem in capcana: plusand cu un machiaj intens nu vom castiga si mai multa incredere, ci mai mult ne va discredita pe plan profesional.

Parerea mea este ca un machiaj minimalist, in nuante neutre si usor calde, impreuna cu o coafura si o manichiura ingrijita si discreta, ne va ajuta sa obtinem recunoasterea mult-dorita in cariera si ne va usura avansarea.

Imi place foarte mult stilul Cameliei Sucu, este o femeie cu trasaturi frumoase, eleganta, cu mult bun-gust. Da, consider ca este un exemplu foarte bun de urmat.

Care ar fi trei obiecte de infrumusetare care nu ar trebui sa lipseasca din geanta unei femei de afaceri?

Servetele matifiante, fond de ten si mascara. Dupa multe ore petrecute in fata laptopului sau in intalniri obositoare, o mica improspatare a tenului si a ochilor ne va face sa ne simtim mult mai bine si ne va reda energia.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile de afaceri cu privire la machiaj?

Atunci cand ma intalnesc cu persoane care lucreaza in mediul de business, observ un pattern : lipsa de hidratare dusa la extrem care se vede imediat pe ten. Stiu ca este foarte usor sa ne luam cu treaba si uitam sa bem apa, de multe ori sarim si peste mese pentru a reusi sa terminam totul la timp, dar nu trebuie sa uitam ca suntem 70% apa, iar cei 2 litri de apa pe zi sunt obligatorii. Orice machiaj va arata mult mai bine pe un ten hidratat, uniform si luminos.

Cat de mult conteaza tendintele pentru machiajul femeilor de afaceri?

Ca femeie de afaceri, tendintele in machiaj sunt mai putin importante. Vom face o impresie mult mai buna cu un machiaj executat corect, care sa ascunda micile defecte si sa puna in valoare strictul necesar.

De aceea, consider ca este foarte important aspectul - cu cat avem o pozitie mai inalta si suntem un factor de decizie, cu atat e mai important sa beneficiem de sfaturile unui specialist pentru a invata corectiile necesare.

Aici mizam mai mult pe machiajul corector decat pe tendinte. Un fard maro mat aplicat exact unde trebuie pentru a corecta ochii usor cazuti, pe cei apropiati sau pe cei putin prea mari va avea un impact mult mai bun decat ultimul racnet de mov sau verde-menta pe pleoape.

Cat de indraznet poate fi machiajul pentru un lunch de afaceri?

Pentru un luch de afaceri, eu as vedea un machiaj luminos, cu un ten perfect ingrijit si pregatit, cu o umbra de creion kohl si mascara pentru a accentua privirea, o tusa discreta de blush cat sa parem fresh si odihnite si o culoare cat mai naturala pe buze.

Odata ce atragem atentia interlocutorului catre ochi, putem fi sigure ca va retine mult mai bine ceea ce avem de spus. Ar fi de preferat sa evitam un machiaj cu accentul pe buze pentru ca acesta transmite senzualitate.

In ceea ce priveste machiajul de cocktail, puteti numi trei greseli majore pe care femeile de afaceri le fac?

Din ce am observat la business cocktails, romancele aleg sa poarte ori prea mult machiaj ori, dimpotriva, absolut nimic.

In privinta persoanelor care aleg prea mult, sfatul meu este sa se concentreze pe o singura trasatura: ochi, obraji SAU buze, nu toate odata. Si intotdeauna faceti aceasta alegere in armonie cu tinuta, coafura si accesoriile.

Machiajul trebuie sa vina ca o completare a imaginii, sa il purtam noi pe el, nu sa defineasca el pe noi. Ca femeie de afaceri, conteaza mult mai mult ceea ce gandim si exprimam - sa nu lasam machiajul sa ne eclipseze!

Luxul in machiaj: o gama diversificata de produse ieftine sau mai putine produse dar de calitate?

Calitatea este foarte importanta si, indiferent ce ne place sa credem, calitatea se va vedea intotdeauna! Si ne va ajuta sa fim si mai apreciate. Tinand cont ca o femeie de afaceri va avea nevoie de mai putine produse de make-up, le incurajez sa investeasca in produse de calitate.

Un fond de ten bun va arata intotdeauna mai bine pe ten, ne va intineri si va rezista mai bine de-a lungul zilei. Crema de fata/serumul este un produs extrem de important-aici sa nu facem niciodata rabat de la calitate!

Consider ca portfardul unei business woman ar trebui sa contina: un fond de ten potrivit tipului de ten si ales la nuanta perfecta, o pudra, un anticearcan, o mascara, uncreion kohl maro sau negru, dupa caz, un blush intr-o nuanta discreta, cat mai naturala, cateva nuante neutre de eyeshadows si un ruj sau gloss nude. Foarte important este si creionul de sprancene. Restul este optional.

5 recomandari pentru un machiaj reusit la un eveniment de business

Mare atentie la aplicarea fondului de ten - acesta trebuie sa se piarda discret sub maxilar, trecerea sa fie inobservabila. Nu exagerati cu blush-ul si mare atentie la aplicarea acestuia-fiecare fizonomie este diferita si necesita o aplicare aparte pe obraz. Daca folositi farduri de pleoape, estompati cu atentie in pliu - linia aceea evidenta unde se termina culoarea de pe pleoape este extrem de inestetica si

intotdeauna ne imbatraneste cu 5-6 ani.

Daca folositi ruj intr-o culoare mai intensa, intotdeauna folositi si un creion de buze in aceeasi culoare pentru a contura buzele si a umple conturul - asigura rezistenta rujului mai mult timp si va va feri de aspectul inestetic al conturului buzelor odata ce rujul se va duce.

Invatati sa va folositi corect de iluminator - aplicat cu moderatie sub spranceana, in coltul interior al ochilor si deasupra pometilor va sculpta si intineri orice fizionomie.

Cum ar trebui abordat "casual friday" din punct de vedere al machiajului?

Cum as sarbatori eu Casual friday daca as lucra in mediu de business si cum mi-ar placea sa vad femeile ar fi cu un ruj sau gloss intr-o nuanta vesela: roz, portocaliu sau chiar putin spre rosu sau burgund. Intotdeauna aplicat ca o pata de culoare, niciodata aplicat intens sau cu un contur perfect. Si cu oja asortata as miza pe acest aspect usor jucaus si proaspat fara sa incarc machiajul.

Omul Anca Buzea de unde prefera sa isi cumpere "instrumentele" de machiaj?

Lucrand zi de zi cu produse de make-up, am ajuns sa strang o colectie impresionanta de culori si item-uri. Cred ca pot spune, fara exagerare, ca detin si am lucrat deja cu majoritatea culorilor. Motiv pentru care simt nevoia sa ma rasfat cu produse editie limitata.

Pentru machiajul personal combin intotdeauna cateva produse-cheie, cum este mascara preferata, cu produse in editie limitata - in special blush-uri si rujuri.

Ma atrag ambalajele elegante, culorile vibrante si imi place sa ma exprim prin machiaj. Ador sa port rujuri rosii -de la rosu-corai pana la rosu-burgund, trec prin toata paleta de rosu cu mare drag. Atunci cand ies in oras cu prietenele si port ruj negru, lumea se socheaza, dar il asortez intotdeauna cu un colier glam si arata deosebit.

Care este cea mai scump obiect de beauty pe care l-ati cumparat?

Cel mai scump obiect de beauty pe care il detin este un set de rujuri de inspiratie japoneza. Este un produs editie limitata care se folosea in machiajul de teatru japonez -kabuki, in secolul 17.

Acest tip de machiaj se numeste kumadori. Cele doua nuante de ruj-un rosu intens si un roz vibrant cu nume superbe Sakura si Maiko - sunt topite si asezate in doua canute delicate de portelan. Setul contine si o pensula speciala, total atipica pentru femeia moderna, dar atat de familiara pentru femeia din Japonia acelor vremuri.

Este un produs extrem de exclusivist - costurile foarte ridicate de productie au permis "zamislirea" a numai 1.000 de bucati ce au fost comercializate in cateva orase din lume, in perioada sarbatorilor de iarna 2010-2011.

Ce inseamna sa fii make-up artist Dior?

Make-up artist pentru Dior... Pentru mine, este un vis implinit! In perioada liceului si a facultatii, ma hraneam cu machiajele din prezentarile Christian Dior - atat de dramatice si de poetice incat simteam efectiv cum plutesc spre o lume de basm. Era evadarea mea din cotidian.

Urmatorul pas a fost colectionarea produselor Dior editie limitata lansate la fiecare sezon si pe care le "vanam" in duty-free-uri pentru ca numai acolo se comercializau. Si acum le mai am, la loc de cinste, si imi place sa le privesc de cate ori simt nevoia de o mica incurajare sau de un strop de inspiratie.

Cu toate ca acest job este project-based, imi place sa-mi pastrez libertatea oferita de activitatea de freelancer, ma simt mandra ca pot face parte din universul Dior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sfaturi machiaj femei de afaceri, #machiajul femeii de afaceri, #interviu make up artist Dior, #machiaj businesswoman sfaturi Dior , #Fashion