Domnilor, fiti eleganti! Adina Buzatu va spune cum sa va imbracati de Revelion

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
16617 citiri
Domnilor, fiti eleganti! Adina Buzatu va spune cum sa va imbracati de Revelion
Adina Buzatu

Majoritatea barbatilor se imparte in doua categorii: cei care aleg tricou si blugi in orice ocazie si cei care nu pot iesi din costumul elegant. Atat pentru sportivi, cat si pentru rafinati, Adina Buzatu, cel mai cunoscut stilist specializat in tinuta masculina, are sfaturi pretioase pentru outfit-ul de Revelion.

Renuntati la hainele cu paiete sau cristale Swarovsky, la costumele elegante purtate in club sau la tricoul imbracat in restaurant. Acestea sunt doar cateva dintre regulile de baza pe care le puteti invata de la Adina Buzatu.

- Ce reguli trebuie sa urmam in alegerea vestimentatiei in functie de locul in care ne petrecem Revelionul: restaurant, cabana la munte, club, acasa etc? Ne puteti da cateva exemple de tinute pentru pentru fiecare caz in parte?

- De sarbatori, mai mult decatoricand, ne sunt puse la incercare bunul gust si imaginatia. Exista tendinta de a face alegeri nepotrivite, tocmai din dorinta de a construi tinute speciale.

Cand alegeti tinuta pentru sarbatori trebuie sa luati in considerare cativa factori foarte importanti : locul unde veti petrece, anturajul si personalitatea dumneavoastra.

Daca sunteti o persoana dinamica si ati ales sa petreceti noaptea dintre ani intr-un club, nu cred ca v-ati simti bine intr-un smoking . Cu siguranta insa, nu veti avea probleme sa purtati o jacheta de smoking in combinatie cu jeanssi camasa. In acelasi context insa, puteti purta pantalon de smoking cu un tricou "V neck" si o vesta din stofa sau de catifea.

Daca restaurantul este alegerea dumneavoastra si petrecerea organizata acolo nu are o tematica bine stabilita, aveti de ales intre mai multe variante. Smokingul este ooptiune foarte eleganta. Aveti grija insa ca restaurantul sa nu fie rustic. Si neaparat sacoul sau smocking trebuie sa fie simplu fara paiete si cristale Swarovski, pe care va sfatuiesc sa le cedati partenerei.

Poate vi se pare banal, dar un costum negru sau bleumarin, corect accesorizat , este de multe ori cea mai potrivita alegere. Fiti foarte atentla alegerea camasii, pentru ca la un moment dat al serii cu siguranta veti renunta la sacou. Camasa trebuie sa urmareasca linia corpului, iar materialul trebuie sa fie de calitate si sa aiba tinuta.

Daca va este teama de o alegere nepotrivita sau nu aveti un sfat avizat in acest sens, negrul este varianta cu care nu vei da niciodata gres.

- Ce culori se poarta Revelionul acesta? Ce culori ar trebui sa evitam?

- Dupa cum va spuneam, intr-un costum negru sau bleumarin nu dati gres niciodata. Desigur, puteti alege si culori indraznete. Sacoul de catifea magenta, mov sau turquoise-petrol este potrivit, dar atentie cum il asortati. Evitati combinatiile exagerate. Deoarece catifeaua este un material specific feminin, care a fost imprumutat in garderoba barbatilor, evitati imprimeurile violente.

Sacourile inflorate din catifea, nu sunt de bun gust. Optati intre papion si cravata, in functie de aspectul dumneavoastra fizic (luati in calcul forma fetei, inaltimea si silueta). In ambele cazuri, acestea trebuie sa fie din matase natural, in culori potrivite tinutei. Evitati argintiul, auriul, obiectele vestimentare realizate din brocart si alte materiale lucioase.

- In 2011, moda a devenit minimalista. Cum se reflecta acest lucru asupra tinutei de Revelion?

- Cu siguranta, tendinta modei catre minimalism este o reactie a omului modern la viata alerta si tumultoasa. Acest lucru, nu inseamna, bineinteles, sa faci rabat de la stil, sa-ti neglijezi tinuta sau sa nu fii atent la imaginea ta, ci sa dai dovada de mai mult simt practic. De exemplu, iti poti transforma o tinuta de zi, intr-una eleganta, doar schimbandu-ti camasa si alegand accesoriile potrivite.

De exemplu, ai lucrat chiar si in ziua de 31 decembrie si nu ai mai avut timp sa treci pe acasa ca sa iti schimbi hainele. Cu un papion, o batista din matase naturala si o pereche de butoni iti poti schimba radical o tinuta. Nu uita sa iti pastrezi o camasa de schimb la birou, iti este de mare folos in astfel de situatii de urgenta.

- In ce cazuri se mai poarta tinutele opulente?

- Nu se mai poarta tinutele opulente, nici macar la nunta! Recomandarea mea este, chiar si in acest caz, sa pariezi pe clasica ecuatie: haina neagra, camasa alba, papion negru! Avantajul acestei tinute este ca piesele vor putea fi purtate si separat, dar cu alte ocazii.

- Care sunt cele mai dese greseli pe care le facem in alegerea tinutei de Revelion?

- Cea mai frecventa greseala este neadaptarea tinutei la contextul si spatiul in care petrecem Revelionul. Ori ne imbracam prea elegant, chiar exagerat, ori adoptam o tinuta formala, obisnuita mai degraba activitatilor de zi cu zi. De exemplu, foarte multi barbati poarta jeansi cu un tricou, chiar si atunci cand isi petrec Revelionul la restaurant, pe cand alti domni isi iau costumul de smoking in club.

O alta greseala frecventa a barbatilor este faptul ca nu isi aleg si nu isi ajusteaza costumele in functie de proportiile lor. Un costum cumparat din magazin, trebuie ulterior dus la un croitor pentru retusuri. De aceea, in magazinele Trends by Adina Buzatu, oferim gratuit acest gen de servicii clientilor nostri. Deseori apar erori vestimentare si datorita asortarii gresite. Se pot face anumite asocieri mai indraznete de imprimeuri, cu o conditie: ca ambele imprimeuri sa contina aceleasi nuante. Totusi, in acest caz trebuie sa ai un simt estetic inascut!

- Ce accesorii recomandati pentru noaptea dintre ani? Ce parere aveti despre ceasurile purtate la costum?

- Un papion si o batista, ambele din matase naturala sunt accesorii potrivite acestei ocazii. Recomand si butonii in forme neobisnuite (animale, masini de curse, avioane) care sunt adevarate bijuterii masculine si dau personalitate tinutei. Ceasul poate fi purtat la costum,doar daca este unul plat, elegant si are curea din piele. In niciun caz nu se poarta ceasurile sport electronice sau cele cu o curea din cauciuc, indiferent cat de scumpe ar fi, la o asemenea tinuta.

- Ce alternative au barbatii care nu doresc sa poarte costum la petrecerea de Revelion?

- Un sacou, o camasa si o pereche de pantaloni din sofa este o alegere la indemana oricui. Atentie, insa! Sacoul nu trebuie sa fie lucios, pantalonii largi pe picior, iar camasa dintr-un material de proasta calitate... Optati pentru un sacou din catifea uni (bordo, violet, verde frunza) o pereche de pantaloni negri, conici si o camasa fina. O alta optiune ar fi o jacheta de smoking cu o pereche de jeansi dintr-un material de buna calitate si o camasa sau o pereche de pantaloni de smoking cu un tricou cu anchior si vesta pe desupra. Foarte important evitati reinterpretarile nu foarte rafinate ale sacourilor smocking cu pietre, cristale si alte accesorii care nu isi au locul in garderoba unui barbat educat.

Daca suntem invitati sa ne petrecem Revelionul la prieteni ar trebui sa cerem informatii despre un dress-code?

- Doar in cazul in care prietenii organizeaza o petrecere tematica trebuie sa ne imbracam in ton cu tema aleasa de ei. Altfel, puteti opta pentru o tinuta mai relaxata, casual care este potrivita unei petreceri intre prieteni, daca bineinteles aceasta are loc acasa!

- Care sunt vedetele pe care ni le recomandati ca sursa de inspiratie cand vine vorba de tinute de petrecere?

- Daca o persoana este eleganta, este in orice context, si la piata si la petrecere, cu siguranta nu se poate face o diferenta. Totusi, pentru a va inspira va recomand sa va uitati la covorul rosu de la Oscaruri.

#fashion barbati, #tinuta revelion, #sfaturi revelion, #moda barbati, #costume barbati, #adina buzatu, #trends adina buzatu , #Fashion