Cum s-ar fi imbracat Steve Jobs daca era excentric (Galerie foto)

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 14:52
1765 citiri
Cum s-ar fi imbracat Steve Jobs daca era excentric (Galerie foto)

Site-urile de stiri s-au intrecut in ultima vreme sa prezinte "adevaratul motiv pentru care Steve Jobs purta jeansi si o bluza de culoare neagra".

Povestile sunt multe. Unii spun ca fondatorul Apple prefera sa se imbrace de fiecare data la fel pentru ca era un adept al simplitatii, cautand solutii deloc sofisticate si in viata personala.

Altii au pus accent pe faptul ca Jobs a descoperit o tinuta lejera, cu care se putea imbraca extrem de repede, ramanandu-i mai mult timp pentru lucrurile carora ii facea placere sa se dedice.

S-a scris inclusiv si ca miliardarul americam purta o "uniforma", decizie pe care a luat-o dupa ce angajatii sai l-au huiduit cand le-a propus sa poarte toti aceeasi tinuta la locul de munca, asa cum a vazut intr-o fabrica Sony din Japonia.

Dintre toate, aceasta din urma pare cea mai interesanta, mai cu seama pentru ca inglobeaza si povestea, nu tocmai fericita, a unui designer japonez: Issey Miyake.

Se spune ca Steve Jobs ar fi primit de la Miyake peste 100 de bluze identice, suficiente "cat sa-i ajunga o viata".

Nu vrem sa reluam aici povestea deja arhicunoscuta, ci doar sa prezentam ultima colectie, cea de toamna-iarna 2011, a lui Issey Miyake, designerul caruia i se atribuie "realizarea" helancii negre, ajunsa la mare cautare dupa moartea lui Steve Jobs, pe 5 octombrie.

Poate daca parintele Apple ar fi fost putin mai excentric s-ar fi imbracat putin diferit, cu conditia sa fi plecat in continuare urechea la sfaturile designerului Issey Miyake.

sursa foto: isseymiyake.com

#Issey Miyake colectie toamna iarna, #helanca Steve Jobs, #uniforma Steve Jobs , #Fashion