Celebrii designeri Dolce si Gabbana, la inchisoare pentru evaziune fiscala

Joi, 20 Iunie 2013, ora 11:58
2615 citiri
Celebrii designeri Dolce si Gabbana, la inchisoare pentru evaziune fiscala

Renumitii creatori de moda Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati de un tribunal din Milano la un an si opt luni de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

Potrivit reprezentantilor fiscului italian, designerii vestimentari au fost gasiti vinovati, deoarece nu si-au declarat veniturile de peste 1 miliard de euro si ca au sustras bani cuveniti fiscului prin fals in acte, scrie Acasa.ro.

Cei doi designeri sunt acuzati, de asemenea, ca au creat o serie de firme-fantoma, una intitulata Gado si situata in Luxemburg, prin intermediul carora au reusit sa evite fiscul italian, incredintandu-le controlul marcilor grupului.

Anchetarea celor doi creatori de moda a inceput in anul 2007, insa Tribunalul din Milano a demarat un proces impotriva acestora in anul 2010. Designerii au fost achitati in aprilie 2011, iar procesul a redemarat in noiembrie 2011, dupa ce decizia a fost anulata de Curtea de Casatie, cea mai inalta jurisdictie italiana in materie penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchisoare Dolce Gabanna, #condamnare Dolce Gabanna, #evaziune fiscala Dolce Gabanna, #evaziune fiscala vedete , #Fashion