Ceasurile vintage, pe val la Salonul de ceasuri de lux de la Geneva

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 18:30
2609 citiri
Ceasurile vintage, pe val la Salonul de ceasuri de lux de la Geneva

Salonul International Haute Horlogerie (SIHH), salonul de ceasuri de lux, isi va deschide portile in data de 16 ianuarie, in cadrul celei de-a 22-a editii, reunind 18 branduri de lux.

Salonul va fi inaugurat de marca de ceasuri Richemont care isi va anunta rezultatele financiare, perspectivele pentru 2012, cat si noua colectie de ceasuri de lux.

Targul reuneste branduri precum Cartier, Montblanc, IWC, Piaget, Vacheron Constantin Richard Mille sau Parmigiani.

In cadrul salonului, Montblanc va prezenta un nou model de ceas, Montblanc Vintage Tachydate, realizat in stil clasic, ce functioneaza pe baza unui cronograf de tip vintage.

Acest ceas cu aspect retro va fi produs in editie limitata de 58 de unitati si e disponibil atat in vairianta din aur alb, cat si in varianta de aur roz, la un pret de aproximativ 200.000 de euro.

Un alt brand faimos prezent la targ este A.Lange & Sohne, care vine cu o varianta de ceas vintage, care costa in jur de 60.000 de dolari.

Din colectia de ceasuri pe care o va prezenta Roger Dubuis, o piesa deosebita o reprezinta un ceas din aur roz de 18 karate, incrustat cu 66 de diamante.

Ceasul este numerotat cu cifre romane, in timp ce numele brandului, Roger Dubuis, este gravat cu efecte speciale, iar pretul acestuia este de circa 30.000 de dolari.

In ceea ce priveste perspectivele pietei ceasurilor de lux in 2012,Jean-Daniel Pasche, seful federatiei de ceasuri elvetiene a declarat ca producatorii de ceasuri raman optimisti pentru 2012, chiar daca industria ceasurilor nu va mai inregistra rate de crestere de 19-20% in exportul de ceasuri, ca in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SIHH, #targ orologerie elvetiana, #MontBlanc ceas vintage, #ceas Richemont , #Fashion