Ce ti se potriveste mai bine: aurul sau argintul ?

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 10:30
9823 citiri
Ce ti se potriveste mai bine: aurul sau argintul ?

Discutiile referitoare la bijuteriile din aur sau argint sunt interminabile, unele persoane cumparand bijuteriile de aur ca semn pentru inalta clasa si noblete, in timp ce altii lauda frumusetea tinereasca si naturala a argintului.

Aurul este cel care a fost folosit prima oara in industria bijuteriilor si este mai popular, existand si o diferenta importanta de costuri intre aur si argint, insa acest lucru nu inseamna ca bijuteriile din argint nu pot reprezenta o optiune stilata si de inalta clasa, scrie Luxemag.org.

Stralucirea calda a aurului

De-a lungul timpului, aurul a fost asociat cu putere si bogatie, fiind metalul regilor, al cuceritorilor si al negustorilor bogati.

Bijutierilor le place aurul pentru flexibilitatea sa, atunci cand este prelucrat, precum si pentru soliditatea si stralucirea produsului finit. In plus, aurul se asociaza perfect cu diverse pietre pretioase.

In afara de aspectul atractiv, aurul se poate lauda si cu cateva caracteristici vindecatoare, fiind folosit in homeopatie, in tratamentul bolilor de inima si de articulatii.

In studiile orientale, aurul este asociat cu "yan", puterea Soarelui, a vivacitatii si a emotiilor pozitive, fiind recomandat ca bijuterie pentru cei care sufera de oboseala cronica, scadere a tensiunii arteriale sau depresie.

Filosofii asiatici sustin ca accesoriile din aur sunt adecvate oamenilor maturi, impliniti, pe cand cei mai tineri ar trebui sa opteze pentru ale metale.

In plus, in numeroase culturi, cuplurile nou casatorite primesc cadouri bijuterii de aur sau isi daruiesc unul altuia in semn de iubire, inele de aur.

Aurul este ideal pentru persoanele care au un ten mai colorat, de la nuante de piersica la aur bej, ochi deschisi sau verzi si parul in gama castaniu-roscat.

Lucirea rece a argintului

Argintul este un metal pretios, si se afla pe locul doi dupa aur numai in privinta pretului, nu si a frumusetii sale "reci".

Argintul poate fi utilizat ca si cadru pentru numeroase piete pretioase, dar nu merge combinat cu perle sau chihlimbar.

In comparatie cu aurul, argintului i se recunosc calitati de vindecare mai mari. Astfel, se spune ca argintul dezinfecteaza apa de baut cu ionii sai si are efect de sedativ.

In tarile asiatice, argintului i se atribuie puterea feminina si este un simbol pentru fertilitate si luna.

Bijuteriile din argint sunt adecvate pentru oamenii cu ten ca de portelan si par blond.

De asemenea, in comparatie cu bijuteriile din aur, accesoriile masive din argint nu par niciodata de prost gust sau vulgare. Totusi, argintul este mai degraba un accesoriu de purtat in timpul zilei.

Nici accesoriile realizate dintr-o combinatie de aur si argint nu sunt exluse, ele putand reprezenta adevarate capodopere in materie de bijuterii.

A alege intre aur si argint ramane o optiune deschisa la infinit, iar oamenii ar trebui sa aleaga in functie de ceea ce le aduce lor bucurie si satisfactie.

#bijuterii aur, #bijuterii argint, #accesorii aur, #accesorii argint , #Fashion