Ce averi au cele mai bogate persoane din industria modei

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 16:26
2156 citiri
Ce averi au cele mai bogate persoane din industria modei

Cei mai bogati oameni din industria modei au averi de zeci de miliarde de dolari. Unii dintre ei, precum Liliane Bettencourt sau Christy Walton, au mostenit adevarate imperii, care activeaza in domenii precum retail sau industria cosmeticelor.

In topul celor mai bogati oameni din industria fashion se regasesc si alte nume importante, precum Bernard Arnault, presedintele LVMH, Amancio Ortega, fostul presedinte al Indetix, sau Stefan Persson, presedintele H&M.

Lumea modei se afla in plina sarbatoare in aceasta perioada, designerii si retailerii din aceasta industrie aflandu-se la evenimentul New York Fashion Week, ce se desfasoara intre 6 si 13 septembrie.

Business Insider a prezentat un top al celor mai bogate persoane din industria modei, realizat de Forbes. Puteti vedea mai jos primele cinci pozitii din acest top.

5. Liliane Bettencourt

Pe locul cinci se afla Liliane Bettencourt, proprietara imperiului L'Oreal, pe care l-a mostenit de la tatal sau. L'Oreal este cea mai mare companie de cosmetice din lume.

Liliane Bettencourt are o avere de 24 miliarde de dolari si se afla pe locul 15 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

4. Christy Walton

Christy Walton este mostenitoarea imperiului Wal-Mart si, desi nu activeaza numai in domeniul fashion, vinde si haine. Vanzarile de articole vestimentare au reprezentat 7% din totalul vanzarilor Wal-Mart in 2010.

Christy Walton are o avere de 25,3 miliarde de dolari si ocupa locul 10 in topul Forbes.

3. Stefan Persson

Stefan Persson, presedintele retailerului Hennes & Mauritz (H&M), are o avere de 26 miliarde de dolari si se afla pe locul 8 in topul miliardarilor intocmit de Forbes.

H&M are o retea de 2.200 de magazine in intreaga lume si colaboreaza cu designeri de prim rang, precum Karl Lagerfeld sau Jimmy Choo.

2. Amancio Ortega

Amancio Ortega este fostul presedinte al Inditex, companie care include retaileri precum Zara, Massimo Dutti sau Stradivarius. Inditex detine 5.000 de magazine aflate in 77 de tari.

Spaniolul Amancio Ortega are o avere de 37,5 miliarde de dolari, afland-se pe locul sapte in topul miliardarilor intocmit de Forbes.

1. Bernard Arnault

Bernard Arnault este cea mai bogata persoana din industria modei, cu o avere de 41 miliarde de dolari si aflandu-se pe locul patru in topul miliardarilor realizat de Forbes.

Bernard Arnault este presedintele conglomeratului LVMH, care include o serie de branduri puternice precum Louis Vuitton. Presedintele LVMH mai detine actiuni si la Bulgari, Hermes si Carrefour. Bernard Arnault este cel mai bogat om din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#averi industria modei, #persoane bogate industria modei, #New York Fashion Week , #Fashion