Vrei sa fii mai sexy? Invata o limba straina!

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2148 citiri
Vrei sa fii mai sexy? Invata o limba straina!

Niciodata nu este prea tarziu pentru a invata inca o limba straina. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi se opresc din acest proces dupa terminarea liceului.

Daca nu te poti mobiliza pentru a-ti largi orizonturile invatand inca o limba straina, iata cinci motive care te vor pune cu burta pe carte.

1. Vei stapani si limba romana mai bine

Cu siguranta ca nu te-ai gandit ca invatarea unei limbi straine te va ajuta sa stapanesti mai bine romana. Pe masura ce cunosti mai multe limbi, ai o baza de comparatie mai larga.

Aceeasi idee este exprimata in moduri diferite in engleza, spaniola sau franceza. Cunoasterea mai multor limbi te va ajuta sa intelegi mai bine timpurile, prepozitiile si formarea unei fraze. Iti vei da seama ca poti scrie mai precis si mai creativ. Nu intamplator marii poeti si scriitori puteau scrie si vorbi fluent in nenumarate limbi.

2. Vei avea experiente de calatorie mult mai interesante

Calatoriile reprezinta una dintre cele mai mari bucurii ale vietii, dar si una dintre cele mai scumpe experiente. Daca tot iti sacrifici bugetul pentru a ajunge in diverse parti ale lumii, de ce sa nu profiti la maxim de sedere? Cunoasterea limbii locale te ajuta sa asimilezi cultura respectiva.

3. Limbine straine sunt frumoase

Cuvintele sunt cele care ne deosebesc de animale. Este modul pe care il folosim pentru a impartasi gandurile si trairile cu cei din jur.

Limbile au si o incarcatura muzicala puternica, iar invatarea unei limbi straine reprezinta un nou mod de a gandi si un nou mod de a...canta.

4. Intri in comunitatea globala

Cati oameni din lume vorbesc limba romana? Chiar daca stiti engleza, ati fi uimiti sa aflati ca orizonturile dumneavoastra nu sunt atat de largi pe cat ati crede. Doar o mica parte din omenire stapaneste aceasta limba.

Prin largirea vocabularului vei putea sa-si sporesti calitatea vietii profesionala si a celei personale.

5. Te vei simti mai...sexy

Cunoasterea a cat mai multe limbi straine si utilizarea acestora cu gust si rafinament este incredibil de atractiva. Imaginati-va ca puteti face un compliment minunat unei persoane pe care abia ati cunoscut-o, intr-o limba romantica si melodioasa, cum ar fi franceza sau italiana. Efectul va fi garantat.

#limbi straine sexy, #avantaje invatare limbi straine , #Consiliere in cariera