Vanzarile slabe ale noului album Lady Gaga genereaza pierderi uriase

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 18:52
1649 citiri
Vanzarile slabe ale noului album Lady Gaga genereaza pierderi uriase

Casa de discuri cu care colaboreaza cantareata Lady Gaga anticipeaza pierderi de 25 de milioane de dolari, cauzate de o campanie promotionala mult prea scumpa si de vanzari slabe ale noului album al artistei americane, "Artpop".

Debutul in topurile americane al noului disc lansat de cantareata Lady Gaga, "Artpop", este unul dezamagitor, intrucat vanzarile acestuia se situeaza mult sub cele reusite de precedentul material discografic al artistei americane, "Born This Way", care s-a vandut in peste 1 milion de copii in prima saptamana dupa lansare in Statele Unite ale Americii, in 2011, informeaza lefigaro.fr.

Acele vanzari spectaculoase au fost favorizate si de oferirea unui player MP3 Amazon odata cu albumul (444.000 de copii vandute gratie acestei oferte promotionale).

Potrivit site-ului american Billboard, "Artpop" nu pare sa aiba acelasi succes. Lansat pe 11 noiembrie, discul abia a ajuns la 250.000 de copii vandute, marcand astfel o scadere cu 75% a vanzarilor in comparatie cu cele reusite de precedentul disc. Lady Gaga a fost intrecuta de doua dintre marile sale rivale din muzica pop: Katy Perry si Miley Cyrus. Noile albume ale acestora, "Prism" si "Bangerz", s-au vandut in prima saptamana in 280.000 de copii, respectiv 270.000 de copii.

Problemele nu se opresc insa aici. Interscope, casa de discuri cu care colaboreaza Lady Gaga, a cheltuit 25 milioane de dolari pentru a organiza campania promotionala a albumului "Artpop". Aceste milioane investite in marketing nu vor fi compesate de vanzarile albumului, considerate a fi mult prea mici, anticipeaza casa Interscope. Potrivit unui raport intocmit de site-ul Examiner.com, aceasta pierdere financiara ar putea duce la concedierea a 50 de angajati de la Interscope.

Vanzarile dezamagitoare ale albumului "Artpop" nu sunt insa surprinzatoare, intrucat albumul a fost primit cu multe rezerve de criticii muzicali anglo-saxoni. "Exista in mod cert un <> foarte bun pe noul album lansat de Lady Gaga. Insa componenta <> este mai dificil de gasit", a scris The Guardian.

"Muzical, (albumul) e la fel de mare, indraznet, imprevizibil si variat ca Lady Gaga insasi (...) Dar, daca Gaga vrea sa fie luata in serios in calitate de artista, atunci trebuie sa petreaca mai mult de cinci minute aruncand pe hartie primele rime care ii vin in minte", a scris la randul sau Huffington Post.

"Cea mai recenta explorare extravaganta intreprinsa de Lady Gaga asupra propriei celebritati, a grandorii si a curajului ei este fara de tagada una implacabila. Insa acest lucru nu inseamna neaparat ca noul album este amuzant", scrie USA Today.

In Franta, primirea facuta de catre critici a fost si mai glaciala. Olivier Nuc, critic muzical la Le Figaro, considera ca noul album al cantaretei americane "este de o prostie abisala".

#vanzari album Artpop, #album Lady Gaga, #pierderi vanzari albun , #Cariera