Radu Beligan a fost sarbatorit in Piata Timpului prin dezvelirea monumentului dedicat gongului Thaliei

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 17:02
1640 citiri
Radu Beligan a fost sarbatorit in Piata Timpului prin dezvelirea monumentului dedicat gongului Thaliei

Maestrul Radu Beligan a fost sarbatorit sambata, la implinirea a 95 de ani de viata si 75 de cariera, in Piata Timpului din centrul Capitalei, prin dezvelirea monumentului care reprezinta simbolul teatrului - Gongul Thaliei, in prezenta a numerosi prieteni si a zeci de simpatizanti.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a spus maestrului ca este "un bun national" si i-a urat sanatate si sa aiba multe alte aniversari in continuare.

"La multi ani, maestre, sa va dea Dumnezeu sanatate! Dumneavoastra sunteti un bun national, va respectam si va iubim maestre. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa aniversam in continuare. Cu tot respectul ne inclinam in fata carierei, in fata vietii dumneavoastra, in fata caracterului dumneavoastra care intotdeauna a fost reprezentat de demnitate, iar flacara cu care ati ars pentru acest neam, maestre, face ca astazi, cu toti aici si in multe alte parti, sa va sarbatoreasca si sa va spuna din suflet, maestre, un cald la multi ani", a spus Sorin Oprescu,.

Inaintea discursului rostit de Radu Beligan a fost dezvelit monumentul care are o inaltime de sapte metri, iar pe soclu are incrustate numele a 200 de mari artisti printre acestia numarandu-se Jean Georgescu, Jules Cazaban, Octavian Cotescu, Emil Bota, Alice Voinescu.

"Dupa trei batai de gong intra in scena actorul. Astazi intra in scena Radu Beligan", a spus George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis, prezentandu-l pe cel in onoarea caruia a fost dezvelit Gongul Thaliei.

"Dupa cum cred ca majoritatea dumneavoastra stiti, astazi implinesc 95 de ani. O viata, aproape un secol petrecut in slujba Thaliei. Nu ma intrebati cand a trecut pentru ca in teatru timpul este relativ, anii trec adesea ca niste clipe, iar clipele se scurg adeseori mai greu ca anii. Cert este ca, dupa tot acest timp, pot sa afirm cu evidenta satisfactie ca nobila meserie caruia mi-am dedicat existenta este in continuare la loc de cinste in sufletele romanilor. E normal sa fie asa. Teatrul este in locul binecuvantat unde oamenii pot trai si exista impreuna, locul unde odata ce s-a batut gongul, ia nastere un miracol. Vreau sa multumesc din inima domnului primar general Sorin Oprescu, prietenul meu daca imi da voie, prietenului meu George Ivascu si tuturor celor care au contribuit la inaltarea acestui monument chiar aici in locul unde in urma cu 200 de ani a avut loc prima reprezentatie teatrala din tara romaneasca. Sper ca el sa dainuie pentru mult timp de acum inainte intru infrumusetarea minunatei noastre urbe si mai ales intru cinstirea artei", a spus maestrul Radu Beligan.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, organizatorul si initiatorul evenimentului, a inceput prin a-i multumi maestrului, numindu-l "miracolul Radu Beligan".

La evenimentul din Piata Timpului au fost prezenti actorii Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Ion Dichiseanu, Mitica Popescu, Mircea Albulescu, Monica Davidescu, regizorii Felix Alexa, Dan Puican, dar si tenismenul Ilie Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Radu Beligan actor, #Beligan aniversare, #Beligan aniversare Bucuresti , #Cariera