Presedintele PE: Nu exista egalitate reala intre barbati si femei

Vineri, 08 Martie 2013, ora 10:32
2211 citiri
Presedintele PE: Nu exista egalitate reala intre barbati si femei

Presedintele Parlamentului European Martin Schulz considera ca inca nu s-a ajuns la o egalitate reala intre femei si barbati, in ciuda faptului ca aceasta este o valoare fundamentala a Uniunii Europene si este cruciala pentru dezvoltarea economica.

"Avem nevoie de o schimbare in lupta pentru egalitatea dintre barbati si femei: este o lupta culturala, politica si economica in care cu totii trebuie sa ne angajam", a afirmat Martin Schulz, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Femeile au fost lovite mai puternic de criza, suferind un nivel mai inalt al somajului si avand locuri de munca mai putin stabile, violenta impotriva femeilor continua sa fie "scandalos de generalizata" si femeile sunt mult mai putin reprezentate in procesele de luare de decizii politice si economice, a semnalat presedintele Parlamentului European.

Martin Schulz a amintit, de asemenea, ca bresa salariala medie intre barbati si femei in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene este de 16,2 % - nivel prezentat recent de Eurostat si care se refera la date din 2010, ultimele disponibile.

Partidul Socialist European - caruia ii apartine Schulz - a pledat pentru luarea unor masuri concrete precum o cota care sa diminueze cu 2 % pe an diferenta salariala dintre barbati si femei.

La 28 februarie, Comisia Europeana a marcat Ziua Europeana a Egalitatii Salariale, care a coincis cu a 59-a zi a anului si cu numarul mediu de zile de munca pe care o femeie trebuie sa le lucreze in plus in UE pentru a castiga cat un barbat, potrivit sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#egalitate femei barbati Europa, #diferente salariale femei barbati, #Martin Schulz Ziua Femeii, #Parlamentul European 8 Martie , #Cariera