N-ai timp pentru familie? Sfaturi pentru a-ti organiza mai bine timpul

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2106 citiri
N-ai timp pentru familie? Sfaturi pentru a-ti organiza mai bine timpul

Viata personala este extrem de importanta pentru strategia afacerii tale. Nu uita ca, fara un echilibru perfect, intregul castel pe care l-ai construit pentru afacerea ta se poate narui oricand, tocmai de aceea trebuie sa inveti sa impui bariere si sa te deconectezi de lumea business cand te intorci acasa, la familie.

Oricat ar fi de tentant sa cauti mereu raspunsurile pentru intrebarile care te macina, trebuie sa realizezi singur si sa gasesti chiar tu limitele, daca vrei ca, intr-un final, si viata personala si afacerea ta sa aiba succes.

Orice strategie buna are nevoie de o analiza profunda, si orice analiza profunda are nevoie de o gandire complexa si limpede. Iata cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos in acest sens:

Gaseste-ti un refugiu

Atunci cand esti CEO-ul unei companii sau chiar cel care a pus bazele ei, nu iti permiti sa te epuizezi sau sa nu mai faci fata situatiilor tensionate, ci trebuie sa fii calm si odihnit.

Oricare ar fi orientarea ta religioasa sau spirituala, poate chiar si materiala, trebuie neaparat sa iti gasesti un element care sa te linisteasca de cate ori ai nevoie.

Biserica, teatrul, filmele, chiar si animalele de casa si, nu in ultimul rand, familia te pot ajuta sa te reincarci cu energie. Tot ce trebuie sa faci este sa accepti ca ai nevoie de ajutor si sa apelezi la acesta ori de cate ori ai nevoie.

Nu uita ca munca in exces dauneaza sanatatii

Riscul de atac de cord sporeste cu 67% pentru angajatii care muncesc mai mult de 11 ore pe zi, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie. Din nefericire, tendinta de a munci in exces este un adevarat sindrom in ziua de astazi si nu face decat sa iti scada sansele de reusita.

Inconjoara-te de oameni placuti

Oamenii din jurul tau pot sa iti consume complet energiile sau pot sa iti transmita energii pozitive care te ajuta sa treci mai departe in orice situatie. Incearca sa intuiesti din timp care sunt "vampirii de enegie" si stai departe. In schimb, inconjoara-te de oameni placuti si de incredere.

Timpul liber are nevoie de un "to do list"

Stabileste iesiri in aer liber, mergi la sala de sport, convoaca iesiri saptamanale cu prietenii si nu astepta vacanta de lux din care oricum pleci mai repede pentru ca ai lucruri de rezolvat in tara.

Chiar daca lasi familia acolo in restul vacantei, nici tu, nici ei nu au de castigat din acest compromis. Daca vei reusi sa iti stabilesti din timp un program, te vei simti nevoit sa renunti la orele in plus in care stateai inchis in birou si iti vei respecta promisiunea fata de cei dragi.

Invata sa delegi responsabilitati

Ai putea avea impresia ca esti singurul care ar putea indeplini sarcinile perfect. Te inseli, In ritmul acesta, tu nu vei mai fi in stare sa rezolvi problemele si nimeni din jurul tau nu va sti sa o faca. Trebuie sa inveti sa ai incredere si in alti oameni, cel putin pana iti stabilizezi si tu ritmul de viata.

Renunta la gadgeturi

BlackBerry-ul din dotare nu face nimic decat sa te tina conectat fara incetare la activitatile zilnice. Atunci cand decizi ca vrei sa ai timpul tau liber, trebuie sa inchizi orice telefon sau laptop, desigur, in stransa legatura cu sugestia anterioara, in care te sfatuiam sa delegi responsabilitati.

#echilibru viata personala, #strategie afaceri, #echilibru viata profiesionala , #Cariera