Murdoch a demisionat de la The Sun si The Times

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 19:57
1185 citiri
Murdoch a demisionat de la The Sun si The Times

James Murdoch, presedintele grupului media News International a demisonat din functiile de director ale companiilor care publica ziarele londoneze The Sun si Tha Times.

Conform registrului britanic al comertului, James Murdoch, mostenitorul magnatului media Rupert Murdoch a parasit conducerea News Group Newspapers, editorul tabloidului The Sun, ziarul cu cel mai mare tiraj din Marea Britanie (2,8 milioane de exemplare pe zi), si al Times Newspapers Limited, care publica The Times si editia duminicala The Sunday Times.

El ramane totusi presedinte al News International, filiala britanica a News Corp., conglomeratul condus de tatal sau.

James Murdoch este afectat de scandalul politico-mediatic din jurul ascultarilor telefonice practicate de News of the World, si care a condus la inchiderea tabloidului in luna iulie.

O sursa apropiata News Corp. a confirmat demisia lui James Murdoch, dar a negat ca retragerea acestuia ar putea semnala o apropiata vanzare a jurnalelor britanice aflate in proprietatea imperiului Murdoch. Potrivit sursei, James Murdoch ramane consilier editorial al Times Newspapers.

La inceputul acestei luni, James Murdoch a negat pentru a doua oara, in fata comisiei parlamentare de ancheta, ca ar fi avut cunostinta despre amploarea ascultarilor practicate de News of the World, in ciuda marturiilor in acest sens depuse de mai multi fosti angajati.

#The Times The Sun, #interceptari telefonice, #Murdoch demisie , #Cariera