Managerul lui Michael Jackson, acuzat de abuzuri fiscale

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 15:40
1732 citiri
Managerul lui Michael Jackson, acuzat de abuzuri fiscale

Administratorii averii cantaretului Michael Jackson l-au dat in judecata, vineri, pe fostul manager al starului, pe care l-au acuzat de comiterea unor abuzuri financiare in ultimul an de viata al artistului american.

Ei afirma ca Tohme R. Tohme, fostul manager al starului, si-a insusit sume considerabile, dupa ce l-a convins pe Michael Jackson sa semneze o serie de contracte "lipsite de echitate" , informeaza accesshollywood.com, preluat de Mediafax.

Acest proces a fost intentat dupa mai bine de un an de dispute aprinse intre administratorii averii megastarului si fostul manager al acestuia, care pretinde ca are dreptul de a primi 15% din suma de 310 de milioane de dolari pe care fondul care administreaza averea lui Michael Jackson a colectat-o dupa moartea cantaretului.

Administratorii averii starului solicita recuperarea tuturor bunurilor si a contractelor financiare ale cantaretului si afirma ca Thome nu are niciun drept asupra banilor administrati de ei.

Thorne primea "taxe de producator" de 100.000 de dolari pe luna

Printre aceste contracte, considerate a fi lipsite de echitate, se numara acela prin care s-a asigurat refinantarea datoriilor lui Michael Jackson pentru a salva ferma Neverland, dar si un contract prin care Tohme R. Tohme si-a alocat o suma considerabila ce urma sa fie platita din veniturile aduse de cele 50 de concerte pe care megastarul trebuia sa le sustina la Londra, incepand din iulie 2009.

Tohme R. Tohme a fost managerul lui Michael Jackson in perioada ianuarie 2008 - martie 2009.

In documentele depuse, vineri, la tribunal, administratorii averii starului afirma ca Tohme l-a obligat pe Michael Jackson sa ii plateasca o suma importanta doar pentru faptul ca l-a prezentat pe cantaret conducerii unei companii care a reusit sa evite scoaterea la licitatie a fermei Neverland. Prin acel contract, Tohme a primit 2,4 milioane de dolari.

Tohme a negociat cu starul si in privinta alocarii unei "taxe de producator" in valoare de 100.000 de dolari pe luna, pentru concertele din turneul "This Is It" de la Londra, desi Jackson a murit inainte de inceperea acelui turneu.

Tohme vroia 15% din veniturile totale aduse de filmul "This Is It"

In iulie 2009, Tohme R. Tohme declara ca a cedat peste 5 milioane de dolari fondului care administreaza averea starului, pe care Michael Jackson il infiintase pentru a-si achizitiona "o casa de vis" in Las Vegas.

In septembrie 2010, Tohme a solicitat peste 2,3 milioane de dolari de la acel fond, sustinand ca este indreptatit sa primeasca 15% din veniturile totale aduse de filmul "This Is It", realizat pe baza imaginilor de la ultimele repetitii efectuate de Michael Jackson in vederea concertelor de la Londra.

In caseta tehnica a acelui film, Tohme R. Tohme este mentionat in calitate de "consilier personal" al megastarului.

#Michael Jackson administrator, #avere Michael Jackson, #bani Michael Jackson , #Cariera