Jurnalistii, cei mai mari bautori de cafea si printre cei mai stresati angajati

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 08:30
1634 citiri
Jurnalistii, cei mai mari bautori de cafea si printre cei mai stresati angajati

Jurnalistii sunt cei mai mari bautori de cafea, consumand mai multe cesti cu aceasta bautura pe zi decat oricare alta persoana care lucreaza in alt domeniu, cauza principala fiind stresul de la locul de munca, potrivit unui studiu realizat in randul a 10.000 de persoane.

Astfel, 70% dintre participantii la studiu au spus ca, in cazul in care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectata. Mai mult decat atat, 85% dintre respondenti au spus ca beau cel putin trei cesti cu cafea pe zi, informeaza theguardian.com.

"Se pare ca a consuma cafea este o necesitate la locul de munca intr-o mare varietate de profesii", au declarat cercetatorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.

"Cei mai mari consumatori, care beau peste patru cesti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnalistii consuma cel mai mult, urmati indeaproape de politisti si profesori", mai spun cercetatorii.

Un studiu realizat anul trecut, in decembrie, recomanda ca doza zilnica de cafea sa nu depaseasca 200 de miligrane de cofeina, echivalentul a doua cani sau patru cesti cu cafea. Consumul unei cantitati mari de cafea, doar pentru a scapa de stresul provocat de o zi de munca, poate avea consecinte asupra sanatatii, putand provoca accidente vasculare cerebrale si probleme cardiace.

Noul studiu a mai aratat ca 62% dintre respondenti sunt constienti de aceste riscuri asupra sanatatii.

Asadar, potrivit studiului realizat de Pressat, cei mai mari bautori de cafea in randul populatiei britanice sunt jurnalistii si personalul din mass-media, politistii, profesorii, instalatorii si lucratorii comerciali, asistentele si personalul medical, directorii de companii, comerciantii prin telefon, persoanele care asigura suportul IT, personalul care se ocupa de comertul in cantitati mici si soferii.

#cafea consum, #cel mai mare consum cafea, #cafea consum profesii, #jurnalisti consum cafea , #Cariera