BCR, despre femeile in afaceri: Investitii si tehnici de leadership

Joi, 08 Martie 2012, ora 12:41
2339 citiri
BCR, despre femeile in afaceri: Investitii si tehnici de leadership

In cazul produselor clasice de economisire (de tipul depozit bancar sau cont de economii), tendinta generala este ca barbatii sa economisesca mai mult decat femeile, in medie cu 17%, releva un studiu intern al BCR efectuat pe portofoliul de clienti ai bancii.

Diferentele in comportamentul de economisire femei versus barbati sunt vizible in analiza pe segmente de varsta. Astfel, intre 30 - 40 ani, barbatii economisesc semnificativ mai mult decat femeile, in medie cu 23% mai mult.

Dupa varsta de 40 de ani, diferentele dintre barbati si femei incep sa se aplatizeze: barbatii tind in medie sa economiseasca doar cu 15% mai mult decat femeile (sub media generala).

Cu toate acestea, decalajele sunt recuperate in ceea ce priveste produsele de economisire si investitii mai complexe. Pe segmentul fondurilor de investitii, raportul femei barbati este de 43% versus 57% din investitori, iar in cazul contractelor de economisire creditare disponibile prin BCR Banca pentru Locuinte, raportul se inverseaza - 54% femei versus 46% barbati in randul contractantilor.

Astfel, aproape 50.000 de clienti femei (43% din numarul total de investitori) au investit in fondurile administrate de ERSTE Asset Management o suma totala de aproximativ 1 miliarde lei.

Femeile care investesc in fondurile ERSTE Asset Management sunt mai degraba prudente si orientate catre stabilitate, alegand in mare parte fonduri cu un grad de risc scazut, care investesc in instrumente cu venit fix.

Decizia de investire este luata de femei la maturitate si mai ales inainte de pensionare (36% in cazul BCR Obligatiuni), preferand sa investeasca toti banii intr-o singura transa, decat sistematic.

Femeile sunt hotarate si statornice in decizia de investire pe care au luat-o, avand in vedere ca majoritatea sumelor de bani sunt investite pe termen mediu (40%) si lung (32%). De altfel, se estimeaza ca femeile vor alege in continuare investestitiile pe termene mai mari de 1 an, in fonduri cu expunere pe obligatiuni, trend confirmat inca de anul trecut.

Conform studiului IRES "Proiectii sociale ale romanilor pentru 2012" publicat pe 10 ianuarie 2012, peste 30% dintre femei si-au declarat intentia de a economisi in 2012, fata de peste 43% dintre barbati, ceea ce inca reflecta un decalaj de venituri si independenta financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economii femei, #depozite femei, #cont de economii femei, #BCR femei afaceri, #studiu BCR femei afaceri , #Cariera