Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pensionarii din Romania isi pot incasa pensiile pe card sau intr-un cont deschis la Libra Bank

Pensionarii din Romania isi pot incasa pensiile pe card sau intr-un cont deschis la Libra Bank
Pensionarii din Romania isi pot incasa pensiile pe card sau int-un cont curent deschis la Libra Bank. Pentru acest serviciu vor plati un comision de 3 lei la incasarea banilor, in urma unui acord semnat intre Casa Nationala de Pensii si Libra Bank, a anuntat banca. Aceasta masura vine in sprijinul autoritatilor de a elimina dificultatile de gestionare si distribuire de numerar, dar si a pensionarilor care pot evita astfel aglomerarea de la ghiseu. Incasarea drepturilor banesti de catre pensionari incepe in data de 14 a fiecarei luni sau in ziua urmatoare, daca 14 este zi nelucratoare, se arata in comunicat.


Pensionarii se pot prezenta cu talonul de pensie si decizia de pensionare la orice sucursala Libra Bank pentru a solicita deschiderea unui cont curent, daca nu il au deja. De asemenea, pot solicita emiterea unui card de debit Libra Salary Visa, in care urmeaza sa le fie virata pensia, lunar, de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).Deschiderea contului curent se face pe loc, iar cardul este emis in cinci zile, dupa personalizarea acestuia cu numele clientului. Cererea standard, disponibila in sucursalele bancii, trebuie sa contina codul IBAN al clientului, care va fi completat de reprezentantul Libra Bank, care o va si semna si stampila. Pensionarii pot depune ulterior cererile la Casa Teritoriala de Pensii de care apartin.Dupa deschiderea contului sau dupa emiterea cardului si eliberarea extrasului de cont, pensionarul depune cererea standard, impreuna cu extrasul de cont pentru aprobare, la Casa Teritoriala de Pensii.
Cardul Libra Salary
este scutit de comisioanele de emitere, de comision de administrare, de comision pentru plata la comercianti si de retragere de numerar de la bancomatele (ATM) Libra Bank.
Politia Capitalei
recomanda astfel pensionarilor sa nu imprumute cardul, sa nu divulge nimanui codul PIN nici macar la telefon, sa nu accepte ajutorul aparent binevoitor al persoanelor care se ofera sa ii ajute sa utilizeze cardul. Pentru aceste servicii, acestia pot apela la personalul bancii, se arata in comunicat.
Libra Bank
recomanda clientilor sa sune la banca pentru orice probleme intampinate la bancomat si sa fie insotiti de o persoana de incredere cand ridica sume mari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1363 ori