Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Libra Bank vrea sa isi majoreze capitalului social cu 13% la 154 milioane lei

Libra Bank vrea sa isi majoreze capitalului social cu 13% la 154 milioane lei

Actionarii Libra Bank Romania au aprobat majorarea capitalului social al bancii cu 17,65 milioane lei, pana la 154 milioane lei, prin aporturi in numerar, a anuntat banca, conform Newsin.

In prezent, Libra Bank are un capital social de 136,35 milioane lei, iar majorarea se va face prin emisiunea a 176,5 milioane actiuni noi cu valoarea nominala de 0,10 lei fiecare, in schimbul unor aporturi in numerar, varsate intergal la data subscrierii.


Actionarii inregistrati in registrul societatii la 20 aprilie 2009 au drept de preferinta la subscriere, proportional cu participatia detinuta, in termen de o luna de la data publicarii in Monitorul Oficial.


Daca ulterior datei de 15 iunie 2009 raman actiuni nesubscrise, ele vor putea fi subscrise in cel mult doua zile lucratoare de catre actionarii care si-au exercitat acest drept, proportional cu ponderea procentuala a actiunilor deja subscrise.


Daca mai raman actiuni nesubscrise si dupa etapa a doua de subscriere, consiliul de administratie poate decide sa le anuleze sau sa le acorde spre subscriere unor actionari ai societatii sau unor terti, in cel mult doua zile de la expirarea etapei a doua de subscriere.


De asemenea, in cadrul AGA din 28 aprilie 2009, actionarii Libra Bank au decis sa ii realeaga in functia de administratori ai bancii pentru o perioada de inca patru ani pe Mahika-Voiconi Cristina Carmen, Petre-Melinte Ovidiu si pe Andrei Siminel-Cristian.


Libra Bank a mai efectuat o majorare de capital, la finalul lunii aprilie, cu 4 milioane lei pana la 136,35 milioane lei (32,1 milioane euro).


In prezent, Libra Bank, banca orientata catre nisa profesiunilor liberale, este membra a fondului american de investitii New Century Holdings (NCH), cu investitii de peste 3 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.


NCH detine Libra Bank prin intermediul principalilor actionari ai bancii: Romarta (37,33% din capital), Broadhurst Investments Limited (22,62%), Metex Big S.A. (12,19%), Valm Proprietati (8,89%) si Electroaparataj S.A. (8,12%), companii controlate de NCH.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1616 ori
Citeste mai multe desprelibra capital majorare milioane