Libra Bank vrea sa isi majoreze capitalului social cu 13% la 154 milioane lei

Marti, 19 Mai 2009, ora 09:22
1934 citiri
Libra Bank vrea sa isi majoreze capitalului social cu 13% la 154 milioane lei

Actionarii Libra Bank Romania au aprobat majorarea capitalului social al bancii cu 17,65 milioane lei, pana la 154 milioane lei, prin aporturi in numerar, a anuntat banca, conform Newsin.

In prezent, Libra Bank are un capital social de 136,35 milioane lei, iar majorarea se va face prin emisiunea a 176,5 milioane actiuni noi cu valoarea nominala de 0,10 lei fiecare, in schimbul unor aporturi in numerar, varsate intergal la data subscrierii.

Actionarii inregistrati in registrul societatii la 20 aprilie 2009 au drept de preferinta la subscriere, proportional cu participatia detinuta, in termen de o luna de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Daca ulterior datei de 15 iunie 2009 raman actiuni nesubscrise, ele vor putea fi subscrise in cel mult doua zile lucratoare de catre actionarii care si-au exercitat acest drept, proportional cu ponderea procentuala a actiunilor deja subscrise.

Daca mai raman actiuni nesubscrise si dupa etapa a doua de subscriere, consiliul de administratie poate decide sa le anuleze sau sa le acorde spre subscriere unor actionari ai societatii sau unor terti, in cel mult doua zile de la expirarea etapei a doua de subscriere.

De asemenea, in cadrul AGA din 28 aprilie 2009, actionarii Libra Bank au decis sa ii realeaga in functia de administratori ai bancii pentru o perioada de inca patru ani pe Mahika-Voiconi Cristina Carmen, Petre-Melinte Ovidiu si pe Andrei Siminel-Cristian.

Libra Bank a mai efectuat o majorare de capital, la finalul lunii aprilie, cu 4 milioane lei pana la 136,35 milioane lei (32,1 milioane euro).

In prezent, Libra Bank, banca orientata catre nisa profesiunilor liberale, este membra a fondului american de investitii New Century Holdings (NCH), cu investitii de peste 3 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.

NCH detine Libra Bank prin intermediul principalilor actionari ai bancii: Romarta (37,33% din capital), Broadhurst Investments Limited (22,62%), Metex Big S.A. (12,19%), Valm Proprietati (8,89%) si Electroaparataj S.A. (8,12%), companii controlate de NCH.

 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#libra, # capital, # majorare, # milioane , #stiri Libra Bank