Libra Bank creste cu 0,25% dobanzile la depozitele in lei

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 12:14
948 citiri
Libra Bank creste cu 0,25% dobanzile la depozitele in lei

Libra Bank va creste, incepand de marti, 22 ianuarie, cu 0,25% dobanzile anuale la depozitele in lei ale populatiei si ale firmelor, alcatuite pentru o luna, trei sau sase luni, a informat banca intr-un comunicat.

Astfel, un depozit in lei la o luna va fi remunerat cu o dobanda anuala de 7,25%, fata de 7,00% pana in prezent, unul la trei luni va fi recompensat cu o dobanda de 7,50%, fata de 7,25%, iar unul la sase luni cu o dobanda de 7,75%, comparativ cu 7,50% pana la intrarea in vigoare a noilor dobanzi. Libra Bank a mentinut dobanda anuala acordata pentru depozitul in lei pe noua luni la nivelul de 7,75%, dar a urcat, de la 8% la 8,10%, dobanda pentru depozitul pe un an, se mai arata in comunicatul bancii.

Dobanda la sumele pastrate pe cardul de economii Libra Mix a ramas aceeasi, la nivelul de 7% pe an, iar cea la contul curent Investitia este de 6% pe an, la fel ca pana in prezent. Dobanzile la depozitele in valuta au ramas, de asemenea, neschimbate.

Libra Bank a obtinut, in primele noua luni ale anului 2007, un profit net de peste un milion de lei, in conditiile in care banca a mizat in ultimul an pe consolidarea afacerilor, mai ales pe segmentul profesiunilor liberale, unde si-a sporit finantarile cu 31%. Banca detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de peste 641 milioane lei (191 milioane euro), in crestere cu 30% fata de finalul anului trecut.

Dupa trei ani de pierderi, Libra Bank a trecut pe profit de peste 3 milioane de lei in 2007

Libra Bank a obtinut anul trecut un profit de 3,129 milioane de lei (peste 866.700 de euro), dupa ce, in 2006, inregistrase pierderi de 19,6 milioane de lei (5,7 milioane euro), a declarat directorul diviziei de marketing a bancii, Alina Vasile, citata de NewsIn.

Dupa trei ani consecutivi de pierderi, din cauza cheltuielilor cu provizioanele si extinderea retelei de unitati a bancii, Libra Bank a trecut pe profit in 2007, in special datorita evolutiei pozitive pe partea de solutii financiare pentru membrii profesiunilor liberale.

"Volumul creditelor acordate profesiunilor liberale in 2007 a fost de 83,6 milioane lei, reprezentand 31,78% din volumul total al creditelor acordate de Libra Bank", in crestere de la un volum al creditelor acordate pe aceasta nisa de 66 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut, a mai spus Vasile.

Soldul creditelor pentru profesiunile liberale acordate de Libra Bank ajunsese, pe 31 decembrie 2007, la 124,8 milioane de lei, reprezentantii bancii estimand, pentru anul acesta, o crestere de pana la 50% pe acest segment.

Portofoliul de credite al Libra Bank era format, la sfarsitul anului trecut, din imprumuturi pentru reprezentantii profesiunilor liberale, in proportie de peste 30%, pentru companii, in proportie de 47% si din imprumuturi pentru populatie, restul de 23%.

Valoarea neta a activelor Libra Bank crescuse, la sfarsitul anului 2007, cu peste 25% fata de nivelul atins la sfarsitul lui 2006, pana la 634,38 milioane lei (175,72 milioane euro). Libra Bank detinea active de 506,5 milioane lei (149,7 milioane euro) la sfarsitul anului 2006, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Libra Bank are, in prezent, 20 de sucursale, intentionand sa isi extinda reteaua cu alte zece sucursale in 2008.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care avea, la sfarsitul anului trecut, investitii de 300 de milioane de dolari in Romania si de peste 300 de miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est.

Avand in vedere faptul ca orientarea spre nisa profesiunilor liberale a reprezentat, in 2007, principalul motor de crestere pentru Libra Bank, institutia a lansat, in luna decembrie a anului trecut, noi produse pe acest segment si a crescut perioada maxima de rambursare pentru creditele de cheltuieli curente si creditele pentru investitii de la 14 la 25 de ani. Aceste credite sunt destinate cabinetelor medicale, stomatologice, veterinare, de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura, in functie de tipul garantiei.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.