Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Libra Bank ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene

Libra Bank ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene

Libra Bank a semnat un parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru sustinerea finantarii IMM-urilor din Romania, care au acum acces, prin banca, la fondurile europene alocate dezvoltarii sectorului agricol, a anuntat miercuri Libra Bank, potrivit NewsIn.

"Prin acest parteneriat, Libra Bank, in calitatea sa de co-finantator al proiectelor, ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene, pe baza garantiilor asigurate de FGCR", se arata in comunicatul bancii.

Astfel, printre beneficiarii acestui program se afla societati comerciale, persoane fizice autorizate, asociatiile de fermieri si consiliile locale care desfasoara activitati in domeniul agricol.


Suma garantata de FGCR poate ajunge pana la 50% din valoarea creditului pe termen scurt si pana la 100% in cazul creditului de investitii, acordate pentru co-finantarea beneficiarilor programelor SAPARD, FEADR, FEP si FEGA.


Banca a lansat doua noi produse pentru IMM-uri, prin care acestea isi pot acoperi necesarul de co-finantare.


Acestea sunt creditul de investitii, pentru completarea pana la 100% a surselor proprii si creditul destinat pre-finantarii nevoilor clientului pana la incasarea banilor de la autoritatea de management. 


--------------------


CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro


--------------------


In prezent, clientii IMM ocupa aproximativ 50% din portofoliul de credite al Libra Bank, urmati de cei din sfera profesiilor liberale cu 40% si de clientii persoane fizice cu 10%. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1088 ori
Citeste mai multe desprelibra fonduri imm