Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

14 Februarie 2006 - Credite, Dobanzi, Leasing, Banci

14 Februarie 2006 - Credite, Dobanzi, Leasing, Banci

Ultimele informatii despre promotii, oferte, evenimente din sistemul financiar-bancar romanesc

Oferte, Promotii

BCR a lansat un nou credit imobiliar cu dobanda de 7%

La creditele acordate in euro dobanda este de sapte la suta pe an, fixa in primul an de zile, sau opt la suta pe an fixa in primii doi ani de derulare a creditului. In cazul creditelor imobiliare in dolari, clientul poate opta pentru o dobanda fixa de opt la suta pentru primul an sau de noua la suta fixa pentru primii doi ani. In cazul ambelor valute in care se contracteaza creditul, dupa perioada cu dobanda fixa, banca va aplica dobanda variabila din acel moment pe care o practica la imprumuturile imobiliare si care este, in prezent, de 8,9 la suta la euro, respectiv 9,4 la suta la dolari. Noile tipuri de credite se acorda pe o perioada de 25 de ani, iar rata totala de rambursat poate reprezenta maximum 35 la suta din veniturile lunare certe ale solicitantului si familiei. BCR ofera gratuit polita de asigurare de viata si evaluarea imobilului. De asemenea, banca aplica, la acordarea creditului, doar un comision de analiza dosar in valoare de 70 euro si un comision de acordare a creditului de 1,75 la suta. (>>>Banii Nostri)

BCR a lansat un nou credit de nevoi personale in valuta

BCR ofera un nou tip de credit de nevoi personale, in valuta, cu un plafon de 10.000 EUR si o perioada de rambursare de pana la 10 ani, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Creditele pot fi acordate atat in EUR cat si in USD, dobanda, variabila, pornind de la 9,5%/an. Banca nu solicita avans si nici garanti. Acest tip de credit poate fi utilizat pentru satisfacerea unor nevoi personale ale solicitantilor, beneficiarii trebuind sa fie cetatenii romani cu domiciliul stabil in Romania si sa realizeze venituri lunare totale certe pe perioada nedeterminata. De asemenea, pot beneficia de acest tip de credit si salariatii cu contract de munca pe perioada determinata, cu conditia ca termenul de creditare sa se incadreze in perioada valabilitatii contractului de munca. (>>>Ghiseul Bancar)

Flamingo ofera IMM-urilor finantare pentru echipamente IT

Flamingo, cu ajutorul a doi dintre partenerii sai, Intel si Microsoft, a lansat o oferta avantajoasa pentru IMM-uri privind furnizarea unor pachete IT care includ echipamente (computere, servere, imprimante etc.), servicii si consultanta in domeniu, precum si optiuni de finantare. A"E ca un sistem de rate pentru persoane fiziceA", explica Dan Topala, vicepresedintele Flamingo International. A"Oferim firmelor mici accesul mai usor la un pachet complet de echipamente si servicii IT, pe care le pot achizitiona in rate, leasing sau intr-un termen de plata agreat de partenerii locali ai FlamingoA", adauga Topala. Sistemul de finantate consta in achizitia acestor produse in rate, pe o perioada de 6 luni, in leasing, pe o perioada mai lunga, de un an. Finantarea este asigurata prin intermediul companiei specializata de creditare a Flamingo, Premium Finance, sustinuta la randul ei de banci precum UniCredit sau Raiffeisen Bank. (>>>Ghiseul Bancar)

Top dobanzi la depozite in lei si euro

Cele mai bune dobanzi in lei, pentru depozite la vedere, le gasiti la Piraeus Bank si Carpatica, de 1%. Pentru depozite la o luna, cea mai buna oferta vine de la Libra Bank, cu 6,5 la suta, urmata de ProCredit Bank cu 6,3% si Carpatica, cu 6,25 procente. Pentru un depozit la trei luni, Libra Bank, CEC si ProCredit Bank ofera toate o dobanda de 7%. La sase luni, cea mai buna oferta vine de la Libra Bank, 7,25%, urmata de Procredit Bank, 7,1% si Alpha Bank, 7 procente. Pentru depozite la noua luni, Libra Bank ofera 7,5%, iar Alpha Bank si Romexterra cate 7%. In fine, la 12 luni, in frunte este tot Libra Bank, cu o dobanda de 8%, urmata de Carpatica, 7,75%, si Alpha Bank, cu 7,25 la suta. La plasamentele in euro, cele mai bune dobanzi la vedere pentru persoane fizice le gasiti la banca ProCredit, 1,75, urmata de MisrRomanian Bank, 1,5%, Banca Transilvania si Romexterra, cu 0,75%. La o luna, lider este Libra Bank, cu 3,5%, urmata de Romexterra, 3,2%, Eurom Bank si Carpatica, cu cate 2,75%. Pentru depozite la trei luni, cea mai buna dobanda este oferita de Romexterra, 3,8%, Banca Transilvania si Libra Bank, 3,75%, Eurom Bank si Carpatica, 3,5%. La 6 luni, cea mai mare dobanda vine de la Libra, 4,25%, Romexterra, 4,1%, Banca Transilvania si Finansbank, 4%. Pentru depozitele la 9 luni cea mai avantajoasa dobanda se gaseste la Libra Bank, 4,5%, urmata de Banca Transilvania si Finansbank, 4,25% si Romexterra, 4,2%. La 12 luni, cele mai bune dobanzi la plasamentele in euro vin tot de la Libra, 4,75%, Banca Transilvania si Finansbank, cu cate 4,25 procente si Romexterra, 4,5 la suta. (>>>Banii Nostri)

Performante

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a dublat activele anul trecut

Activele Raiffeisen Banca pentru Locuinte s-au dublat in 2005, ajungand la 40 milioane de euro. Valoarea medie a unui contract de economisire-creditare a fost anul trecut de 5.434 euro, echivalent in lei, fata de 4.740 euro valoarea prognozata. Capitalul social al bancii a fost majorat cu aproape 1,3 milioane de euro in 2005, in prezent situandu-se la 18,1 milioane de euro. De asemenea, echipa de vanzari a inregistrat cresteri semnificative, numarul de agenti de vanzari activi ajungand la sfarsitul anului la 7.400 de persoane fata de 1.500 la inceputul anului. RBL este prima banca din Romania infiintata potrivit legii privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Conform actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwaebisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324 la suta din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35 procente. (>>>Banii Nostri)

Banca Romaneasca - profit de 13 milioane de RON

Banca Romaneasca membra a Grupului National Bank of Greece a obtinut anul trecut un profit net de aproximativ 13 milioane de RON. Detinuta in proportie de 87,14 la suta de National Bank of Greece, cel mai mare grup financiar din Grecia si important competitor in Europa de Sud Est, Banca Romaneasca a conceput pentru anul 2006 un plan de afaceri ambitios, avand ca obiectiv principal dezvoltarea retelei teritoriale de la 45 de unitati cate sunt in prezent, la cel putin 65 de unitati, la sfarsitul acestui an. (>>>Banii Nostri)

Majorare de capital la Banca Romanesca

In aceasta luna, Banca Romaneasca si-a majorat capitalul social cu 244.954.416 RON (echivalentul a 67.758.683 euro), ajungand la 400.257.132 RON (110.718.136 euro). La sfarsitul anului 2005, Banca Romaneasca detinea active in suma de 615,7

milioane de euro, in crestere cu peste 177%, comparativ cu decembrie 2004. Nivelul capitalurilor proprii a inregistrat la 31 decembrie 2005, 59,7 milioane de euro, fata de 25,9 milioane de euro la 31 decembrie 2004, marcand o crestere de 131%. (>>>Ghiseul Bancar)

Tiriac Leasing a incheiat contracte de peste 110 milioane euro in 2005

Tiriac Leasing a inregistrat anul trecut o valoare a contractelor incheiate de 111,3 milioane de euro, in crestere cu circa 50% fata de nivelul de 75,2 milioane de euro raportat in 2004, a declarat Directorul General al companiei, Adrian Alexe. In perioada mentionata, reprezentantii societatii au semnat 4.000 de ontracte, cu 700 mai multe decat estimasera toamna trecuta. "Am finantat bunuri in valoare totala de 94,7 milioane de euro, ceea ce a insemnat o crestere destul de mare in comparatie cu realizarile din anul precedent, aferente unei valori de 63 de milioane de euro", a spus Alexe. Cifra de afaceri realizata de A'iriac Leasing la nivelul anului trecut seridica la peste 104 milioane de euro. Majoritatea contractelor de leasing au avut valori sub 30.000 de euro,acestea detinand o pondere de 69%. Locul al doilea a revenit contractelor cu valori cuprinse intre 30.000 si 100.000 de euro (28%), urmate de cele care depasesc 100.000 de euro (3%). (>>>BankingNews)

Informatii

CEC are nevoie de 200 de milioane de euro pentru recapitalizare

Strategia de dezvoltare a CEC presupune o recapitalizare cu 200 de milioane euro pentru cresterea cotei de piata de la 4,3% la 6,5% in urmatorii doi ani, a declarat vineri presedintele CEC, Eugen Radulescu. "Aceasta strategie, pe care am prezentat-o Comisiei de privatizare, nu exclude privatizarea. Este viziunea conducerii actuale pentru urmatorii doi ani si vizeaza atingerea unei cote de piata de 6,5% pana la sfarsitul lui 2008", a explicat Radulescu. (>>>BankingNews)

Lefurile bancherilor au crescut cu 55%

Cei mai bine platiti romani sunt de departe bancherii. In plus, in 2005, lefurile angajatilor din sistemul bancar au avut cea mai spectaculoasa crestere. Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, personalul institutiilor finaciar-bancare au primit cu 55 la suta mai multi bani fata de anul precedent. Salariul mediu lunar in banci a ajuns la echivalentul a 653 de euro. Si cei care lucreaza in industria energetica si cea a tutunului au castigat cu 50 la suta mai multi bani in 2005 fata de 2004. Din datele furnizate de Institutul de Statistica reiese ca in 2005 s-a inregistrat cea mai mare crestere a salariului mediu net din ultimii 15 ani. Vorbim de o majorare cu 38 la suta care, exprimata in euro, inseamna in medie 57 de euro in plus, lunar. De altfel, 2005 este si primul an in care salariul mediu pe economie in Romania a depasit 200 de euro. (>>>Realitatea TV)

Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 860 ori