Viitorul MINISTRU AL FONDURILOR UE - Marian Sarbu sau Leonard Orban

Joi, 07 Iulie 2011, ora 16:44
1356 citiri
Viitorul MINISTRU AL FONDURILOR UE - Marian Sarbu sau Leonard Orban

Marian Sarbu sau Leonard Orban ar putea ocupa functia de ministru al Fondurilor UE, in contextul in care presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au discutat despre infiintarea unui minister de Afaceri Europene, precizeaza surse politice, citate de Mediafax.

"Varianta infiintarii unui astfel de minister, care sa gestioneze proiectele finantate din fonduri UE, a fost analizata in discutia presedintelui cu premierul. Este insa o procedura de durata, fiind necesar si avizul Parlamentului", au declarat agentiei MEDIAFAX sursele citate.

Potrivit acestora, printre persoanele care ar putea fi instalate la conducerea noului minister s-ar afla liderul UNPR Marian Sarbu si consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european al Romaniei.

Marian Sarbu s-a aflat joi la Palatul Victoria, in timpul intalnirii dintre seful statului si premier.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, recent, pentru MEDIAFAX, ca in coalitie a avut loc o discutie privind posibilitatea infiintarii unui minister al Afacerilor Europene, dar ca nu s-a luat nicio decizie.

Potrivit unor oficiali europeni, acest subiect a fost adus la cunostinta premierului Boc in discutii purtate cu acesta. 

Ideea unui minister nu a fost explicit formulata, fiind folosita expresia "orice initiativa".

S-a luat insa in calcul faptul ca in alte tari, unde au fost infiintate ministere de specialitate, s-a constatat o imbunatatire a ratei de absorbtie a fondurilor.

Surse UE au declarat pentru MEDIAFAX ca oficialii Comisiei Europene doresc desemnarea unui responsabil politic pentru gestionarea pe orizontala a problematicii fondurilor europene, iar acest responsabil politic nu ar prelua autoritatile de management de la ministere dar ar gestiona aspecte precum licitatiile.

Basescu a fost joi la Guvern, inaintea unei sedinte a sefului Guvernului cu ministrii privind fondurile europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru fonduri ue, #marian sarbu, #leonard orban , #stiri Leonard Orban