S-a decis: Avem Minister al Afacerilor Europene

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 15:12
1625 citiri
S-a decis: Avem Minister al Afacerilor Europene

Parlamentul a aprobat, in unanimitate, infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, ce va fi condus de consilierul prezidential Leonard Orban, conform Mediafax.

Potrivit unor surse parlamentare, toti parlamentarii care si-au exprimat votul au fost "pentru" infiintarea noului minister si instalarea lui Leonard Orban la conducerea institutiei.

Votul a fost secret, cu bile.

Anuntul oficial urmeaza sa fie facut de la tribuna Parlamentului.

Opozitia a anuntat ca nu va participa la vot.

Pentru infiintarea Ministerului Afacerilor Europene si-au eprimat optiunile 244 de parlamentari -179 de deputati si 65 de senatori-, singurul reprezentant al opozitiei care a participat la vot fiind Tudor Ciuhodaru.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca orice reprezentant al opozitiei care va vota in Parlament impotriva infiintarii Ministerului Afacerilor Europene va vota impotriva propriului primar care poate accesa fonduri UE si a facut un apel la maturitatea clasei politice de a sprijini infiintarea noului minister.

Si presedintele Traian Basescu a cerut, luni, coalitiei sa trateze cu maxima atentie votul din Parlament privind infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, dand asigurari ca prezenta lui Leonard Orban in Cabinet va creste calitatea actului guvernamental.

Leonard Orban a fost validat, luni, de comisiile parlamentare.

#minister afaceri europene, #leonard orban, #parlament, #afecere, #orban , #stiri Leonard Orban