Orban propune un Cod de conduita. Vezi ce prevede

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 12:00
1300 citiri
Orban propune un Cod de conduita. Vezi ce prevede

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a anuntat ca printre masurile care vor trebui aprobate pentru eficientizarea absorbtiei fondurilor va fi si un Cod de conduita care sa prevada incompatibilitatile si conflictele de interese.

Afirmatiile ministrului au fost facute in contextul in care a fost intrebat despre "mafia" fondurilor europene.

"Nu pot sa exclud ca sunt destul cazuri in care se intampla acest lucru si obiectivele mele vizeaza pe de o parte cresterea ratei de absorbtie - mi-am propus ca la sfarsitul anului 2012 sa atingem o rata de absorbtie in ceea ce priveste politica de coeziune de minimum 20%, altfel marile pierderi vor fi in 2013 - si, pe de alta parte, al doilea obiectiv e cel legat de eliminarea, nu totala ca e imposibil, dar incercarea de a elimina anumite riscuri ce tin de intentii de frauda, de coruptie in sistem", a spus el, intr-un interviu la Pro TV.

"Din acest punct de vedere, m-am gandit la o serie de masuri importante pe care ar trebui sa le aprobam. De exemplu, una dintre aceste masuri tine de adoptarea unui Cod de conduita care sa previna incompatibilitatile si conflictele de interese din sistem.

Un Cod care ne-a fost cerut de catre CE in MCV si care, cert, va avea un anumit efect la nivelul intregilor structuri si a modului cum sunt gestionate programele", a estimat proaspatul ministru. El a dat drept exemplu de practica incorecta ca reprezentantii autoritatilor de management sa-i spuna beneficiarului ca ii accepta proiectul numai daca-l face cu o anumita firma de consultanta.

"Asta deja tine de o chestiune care are caracter penal", a subliniat Orban.

"Nu sunt omul-miracol, nu voi putea face miracole, dar voi putea incerca sa imbunatatesc situatia astfel incat sa se poata obtine ceva. Nu se va face peste noapte, vor fi necesare foarte multe luni", a conchis el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orban, #cod, #conduita, #ministru, #fonduri , #stiri Leonard Orban