MAE va include Departamentul Afacerilor Europene si ACIS

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 16:08
1974 citiri
MAE va include Departamentul Afacerilor Europene si ACIS

Vicepresedintele PDL, deputatul Sever Voinescu a anuntat ca ministerul care va coordona absorbtia fondurilor europene si va fi primul partener de discutie cu Comisia Europeana va fi format avand la baza Departamentul Afacerilor Europene si Agentia pentru Coordonarea Instrumentelor Strucuturale, informeaza NewsIn.

"Ministerul Afacerilor Europene urmeaza sa coordoneze absorbtia fondurilor europene, sa fie interlocutorul privilegiat al Comisiei Europene in Romania. Din punct de vedere structural, va cuprinde actualul Departament al Afacerilor Europene care se afla in subordinea directa a primului-ministru, precum si Agentia pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, care acum este in Ministerul de Finante", a explicat Sever Voinescu.

Democrat-liberalul crede ca votul din Parlament pentru infiintarea noului minister si pentru cel care va detine sefia acestuia, Leonard Orban va putea fi dat martea viitoare, urmand ca la scurt timp presedintele sa semenze decretul de instalare a lui Orban. "Cred ca la jumatatea saptamanii viitoare, noul ministru va fi instalat", a spus purtatorul de cuvant al PDL.

Intrebat daca Legea de organizare si functionare a Guvernului, prin articolul 37, nu obliga Executivul sa se supuna in intregime unui nou vot de investitura al Parlamentului, Voinescu a raspuns: "Din punct de vedere constitutional, nu este cazul. Cand se modifica structura, se vine cu aceasta modificare in Parlament. Prin urmare, nu este vorba de o validare a intregului cabinet. Vom merge in Parlament cu propunerea de modificare a listei Guvernului in sensul adaugarii unui minister pe aceasta lista".

Pedelistul crede ca instituirea unui nou minister va trece fara probleme prin Parlament. "Nu vad de ce opozitia s-ar opune pentru ca interesul pentru absorbtia fondurilor europene, intr-un moment in care Romania are nevoie de investitii ca de aer, este o chestiune care e de interes national, transpartinic", a spus Sever Voinescu.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca se vor lua masuri pentru ca parlamentarii majoritatii sa fie prezenti in numar cat mai mare la votul dat pentru Ministerul Afacerilor Europene. "in plan intern, vom fi mai fermi si vom lua masurile organizatorice necesare sa nu avem aceasta problema", a spus Voinescu referindu-se la nivelul prezentei parlamentarilor puterii.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#fonduri europene, #minister fonduri europene, #investitii, #absorbtie fonduri ue , #stiri Leonard Orban