Lista cu necesarul de experti pe fonduri de coeziune, prezentata, saptamana viitoare

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 19:51
1222 citiri
Lista cu necesarul de experti pe fonduri de coeziune, prezentata, saptamana viitoare

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat ca, in cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare, va prezenta necesarul de experti straini pentru fiecare autoritate de management care se ocupa de absorbtia fondurilor de coeziune, potrivit NewsIn.

Deocamdata, lista nu este definitiva, urmand ca intr-o saptamana sa se ajunga la forma finala ce va fi prezentata Executivului.

"Saptamana viitoare vom prezenta in sedinta de Guvern lista cererilor de expertiza internationala primita de la ministere pentru ca am primit o prima lista, dar mai lucram pe ea", a declarat ministrul Leonard Orban, la finele intalnirii pe care a avut-o marti cu membrii comisiilor parlamentare reunite de afaceri europene.

Conform spuselor lui Orban, ministerul pe care il conduce vrea sa se implice in coordonarea intregului proces de asistenta externa pe fondurile europene. "Acum dorim sa asiguram un rol de coordonator, deci dorim sa coordonam intreaga asistenta externa pe care o primesc diferitele autoritati de management si alte institutii implicate in proces.

Vorbim de asistenta care vine de la institutiile financiare internationale, dar vorbim si de asistenta internationala Jaspers, experti care au o anumita flexibilitate si care pot raspunde foarte rapid solicitarilor pe care le avem", a explicat Leonard Orban.

De asemenea, Orban a precizat ca au fost inaintate Comisiei Europene raspunsul autoritatilor romane in ceea ce priveste intreruperea platilor pe Axa 2 Programul Operational Regional, termenul limita expirand pe 10 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene, #management, #minister afaceri europene, #leonard orban, #absorbtie fonduri ue, #fonduri coeziune , #stiri Leonard Orban