Leonard Orban: Se doreste limitarea platilor directe in functie de suprafata

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 14:03
1150 citiri
Leonard Orban: Se doreste limitarea platilor directe in functie de suprafata

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat miercuri ca, la nivelul politicii agricole comune, se are in vedere limitarea platilor directe in functie de suprafata. "Vor sa limiteze platile directe, pentru ca pana acum nu erau limitate. 

De exemplu, o ferma cu un milion de hectare primea direct toti banii corespunzatori acestei suprafete. Comisarul european Dacian Ciolos doreste si insista pentru limitarea suprafatei.

Este punctul dumnealui ferm de vedere si, din cate am inteles, propunerea va fi imbratisata de Comisia Europeana", a precizat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a explicat ca se considera ca acordarea unor plati fara stabilirea unei limitari, respectiv acordarea unei sume consistente, nu stimuleaza eforturile de crestere a competitivitatii si nu se mai cauta solutii prietenoase pentru mediu.

"Propunerea este favorabila Romaniei si altor tari aflate in situatia Romaniei. Desigur ca va fi o negociere. (…) Nu vreau sa dau inca o suma, trebuie sa asteptam propunerea Comisiei Europene.

Nu vreau sa fac ca alte state europene sa intervina inainte ca propunerea sa treaca prin Colegiu (Colegiul Comisarilor, n.r.)", a mai spus Orban. 

#leonard orban, #plati directe, #agricultura , #stiri Leonard Orban