Leonard Orban: proiectul AGRI nu concureaza Nabucco

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 12:25
1523 citiri
Leonard Orban: proiectul AGRI nu concureaza Nabucco

Consilierul prezidential Leonard Orban a declarat miercuri ca proiectul AGRI, care presupune constructia a doua terminale de gaz natural lichefiat, nu este unul concurent al proiectului gazoductului Nabucco, ci este un demers complementar, "care sa vina in beneficiul tuturor statelor membre", precizeaza NewsIn.

"Despre proiectul AGRI s-a vorbit si se mai vorbeste ca este concurent al Nabucco. Insa nu este asa. AGRI este un demers complementar Nabucco, care sa vina in beneficiul tuturor statelor membre", a afirmat Leonard Orban, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

Altfel, acesta considera ca "trebuie sa incetam practica preturilor reglementate la energie", insa adauga ca "lucrurile vor fi mai complicate pentru companiile care folosesc gaz natural in cantitati masive".

In opinia consilierului prezidential, exista trei obiective ale politicii energetice europene: definitivarea unei piete interne competitive de energie, asigurarea securitatii energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

"Inca suntem foarte departe de o piata deschisa competitiva interna de energie. Fostii mei colegi de la UE stiu care sunt atuurile, dar si care sunt inca problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana in a defini o piata reala interna", a mentionat Orban.

Acesta a afirmat, totodata, ca in luna februarie 2011 va avea loc o reuniune speciala la nivel european pentru politica energetica.

"Sper ca va fi posibil sa se gaseasca in bugetul european resurse de finantare pentru prioritatile politicii energetice", a mentionat Orban.

#proiectul, #agri, #nabucco , #stiri Leonard Orban