Hahn: CE va decide la mijlocul lui decembrie daca se ridica sistarea platilor catre Romania

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 18:13
1097 citiri
Hahn: CE va decide la mijlocul lui decembrie daca se ridica sistarea platilor catre Romania

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a anuntat ca la jumatatea lunii decembrie se va decide daca se va ridica sau se va continua masura intreruperii platilor catre Romania, insa acest lucru depinde de raspunsurile si solutiile tarii noastre, relateaza NewsIn.

"Apreciez ca noul ministru (Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, n.r.) este puternic angajat sa prezinte toate raspunsurile solicitate si solutiile. Asteptam un raspuns serios din partea autoritatilor romane pana la 10 octombrie. Asteptam si deci deocamdata nu va pot spune nimic. (…)

Este absolut necesar, altfel trebuie sa decidem pana la mijlocul lui decembrie daca ridicam sau continuam sistarea (platilor, n.r.). Intentia noastra este sa dam drumul la plati. Sunt convins ca vom reusi acest lucru", a precizat Hahn.

Comisarul a explicat ca Romania beneficiaza de suportul Comisiei Europene pentru solutionarea problemei.

"Exista suportul din partea CE, in special suportul meu. (…) Este o intrerupere, dar nu trebuie considerata o boala, este o chestiune cu care ne confruntam in mod curent. Anul acesta au fost mai mult de 15 intreruperi la nivel european. Este o expresie a faptului ca ceva nu merge asa cum este stabilit in regulamentele europene, de aceea este nevoie sa se lucreze la asta, sa se rezolve problema", a mai spus Hahn.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a anuntat, miercuri, ca procesul de trimitere a facturilor pentru lucrarile efectuate cu finantare de la Uniunea Europeana ar putea fi reluat cel mai devreme in luna noiembrie.

Daca initial estimarile erau ca facturile vor fi putea fi trimise din octombrie, Orban a avansat, drept cel mai optimist scenariu, reluarea platilor in noiembrie. "Estimarile mele sunt ca cel mai devreme am putea sa reluam in cursul lunii noiembrie acest proces", a declarat, miercuri, Leonard Orban.

#orban, #ludovic orban, #minister afaceri europene, #fonduri euro, #fonduri ue, #bani europeni, #euro, #hahn , #stiri Leonard Orban