Orban: Romania risca sa depaseasca tinta de deficit pe 2011

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 15:27
923 citiri
Orban: Romania risca sa depaseasca tinta de deficit pe 2011

Romania risca sa iasa din tinta de deficit bugetar de 4,4% din produsul intern brut fixata pentru anul 2011 daca nu obtine de la Comisia Europeana deblocarea rambursarilor in proiectele europene, a avertizat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"In momentul de fata, orice fel de plata interna efectuata are repercusiuni asupra deficitului bugetar. Nu uitati ca ne-am fixat pentru acest an o tinta de 4,4%. In masura in care nu se deblocheaza platile si nu vor fi deblocate platile de catre Comisie si vor continua aceste plati interne, exista riscul sa se depaseasca acest deficit bugetar", a spus ministrul.

Acesta a precizat ca toate sperantele se leaga de o potentiala decizie pozitiva a CE in cursul lunii decembrie.

In acest context, el a mentionat ca inca mai sunt autoritati care mai au fonduri pentru a efectua platile interne, dar altele le-au terminat.

De asemenea, Orban a aratat ca bugetul de stat va suporta si platile dispuse de instantele de judecata catre anumiti beneficiari care au contestat retragerea de bani de catre autoritatile de management (AM), ca urmare a unor controale la achizitiile publice.

"In cazul in care vor exista sentinte ale instantelor in care sa se arate ca totusi evaluarea AM-urilor nu a fost corecta, atunci singura optiune este ca sumele sa fie acoperite din bugetul de stat", a aratat Leonard Orban.

Seful MAEur a participat, marti, la o dezbatere din seria Business Boards, organizata de Intact Media Group.

#leonard orban, #deficit bugetar 2012, #Leonard Orban tinta deficit bugetar , #Ministrul Afacerilor Europene