Leonard Orban: Romania poate amana "regula de aur" pana la adoptarea euro

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 20:42
1107 citiri
Leonard Orban: Romania poate amana "regula de aur" pana la adoptarea euro

Actualul proiect al Acordului interguvernamental privind uniunea economica consolidata permite statelor care nu au adoptat inca moneda unica sa aplice prevederile documentului cand adera la zona euro, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, dupa sedinta de guvern.

"In momentul de fata, Acordul interguvernamental privind uniunea economica consolidata (...) este in curs de negociere. Textul, astazi, dupa ce ieri a avut loc prima runda de negociere, prevede ca pentru statele din afara zonei euro sa existe posibilitatea sa se aplice prevederile acestui acord interguvernamental la momentul pe care il considera fiecare stat in parte.

Vor putea statele din afara zonei euro sa aplice imediat prevederile acordului sa aplice partial doar anumite prevederi ale acordului sau sa aplice aceste prevederi ale acordului numai de la momentul in care statul respectiv va deveni stat membru al FMI", a explicat Orban.

El a subliniat ca decizia apartine fiecarui stat membru in parte. "Este vorba de o decizie pe care trebuie sa o ia fiecare stat membru in parte. Desigur, va trebui discutata si va trebui finalmente sa se ia o hotarare in ce moment vom aplica diferitele masuri care vor fi prevazute in Acordul interguvernamental", a mai spus Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Leonard Orban tratate euro, #Leonard Orban adoptare euro, #Leonard Orban acord stabilitate fiscala , #Ministrul Afacerilor Europene